MSB paylaştı: Türk ordusu sayesinde kurtulduk

MSB paylaştı: Türk ordusu sayesinde kurtulduk
Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekâtı’yla terörden arındırılan bölgede yaşayan bir Suriyelinin anlattıklarını paylaştı. "PKK/YPG kazancımızın yarısını almadan çalışmamıza izin vermiyordu" diyen Suriyeli, Türk ordusu sayesinde terör örgütünden kurtulduklarını anlatıyor.

Barış Pınarı Harekâtı’yla terör örgütü YPG/PKK’nın zulmüne son verilen Suriye’nin kuzeyinde huzur ve güven ortamı sağlandı. Hayatın günden güne daha iyiye gittiği bölgede ekonomik faaliyetlerine başlayan Suriyeliler, Türk ordusuna teşekkür ediyor.

Milli Savunma Bakanlığının Twitter hesabından, "Rasulaynlı kardeşimizin sözlerine kulak verin" başlıklı paylaşım yapıldı.

Paylaşımda, bir Suriyelinin yaşadıklarını anlattığı video yayınlandı.

TSK’nın dükkanını açması için yardım ettiğini belirten Suriyeli, “Allah onlardan razı olsun. Halkımıza evlerine dönmelerini tavsiye ediyorum. Elektrik var, her şey yolunda. Daha güzel bir yaşam olmaz. Allah'a şükür her şey yoluna girdi. En azından artık çalışma yasağı yok.” ifadelerini kullandı.

TSK’ya teşekkür eden Suriyeli, "Türk ordusuna teşekkür ediyoruz, sayelerinde kurtulduk. Arap olduğumuz için çalışamıyorduk. PKK/YPG kazancımızın yarısını almadan çalışmamıza izin vermiyordu. Biz evlerimizden çıktık buraya geldik, güven içindeyiz. Örgüt bizi ne rahat bıraktı ne de yaşamamıza izin verdi. Ben kırsalda yaşıyordum, Halep'e geliyordum Kazançlarımıza ortak oluyorlardı, bir dükkân açtığımızda kazancımızın yarısını alıyorlardı. 20 milyon liramı gasp ettiler, beş kuruşsuz kaldım. Yiyecek içecek bir şeyim yoktu.” dedi.