‘Rabia Naz kesinlikle düşerek ölmedi’

‘Rabia Naz kesinlikle düşerek ölmedi’
TBMM'de çocuk ölümlerinin araştırılması için kurulan komisyonda Rabia Naz Vatan'ın yaşamını yitirdiği olay ile ilgili sunumlar yapıldı. Hacettepe Üniversitesi adına yapılan sunumda, Rabia Naz’ın ölümü için “Asla yüksekten düşme sonucu kaynaklanan bir ölüm değil” denildi.

Şüpheli çocuk ölümlerinin araştırılması için TBMM'de kurulan komisyona, Rabia Naz Vatan olayı ile ilgili sunum yapıldı. Hacettepe Üniversitesi tarafından yapılan sunumda, Rabia Naz'ın ölümünün yüksekten düşme sonucu kaynaklanmadığı belirtildi.

Meclis’te milletvekillerine Rabia Naz’ın ölümüne ilişkin bir sunum yapan Hacettepe Üniversitesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Tümer, yaşanan olayın fizikçiler tarafından da incelenmesi gerektiğini söyledi. Rabia Naz’ın ölümünün yüksekten düşme sonucu gerçekleşemeyeceğini ifade eden Tümer, olayın ya trafik kazası ya da yüksekten atlama sonucu gerçekleştiğini bildirdi.

rabia-naz-kesinlikle-duserek-olmedi-660508-1.jpg

Tümer, “Durduğu yerden aşağı düşmüş olamaz. 58 kilogram ağırlığında ve 11 yaşında bir insan buradan düşerek bu hale gelmiş olamaz” diye konuştu. Adli tıp kurumu yetkililerinin ve fizik alanında uzmanlaşmış kişilerin olay yerinde inceleme yapması gerektiğini de belirtti. Tümer, ölüm olayının trafik kazası sonucu gerçekleşmiş olabileceğini ifade etti. Komisyonun çalışmaları hakkında Birgün’ün haberine göre, CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, “Tanıkları dinlemeye devam ediyoruz. Dosyada eksik nokta çok. Dosyanın detayları önceki gün iletildi. Gerçeklerin ortaya çıkarılması için elimizden yapacağız” dedi.