Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Monrtö'yü hedef aldı!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Monrtö'yü hedef aldı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”Modern Bilimin Öncüleri İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Sergisi Açılışı ile Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Kapanış Töreni"nde konuştu. Erdoğan konuşmasında, Kanal İstanbul ile ilgili eleştirilere yanıt verdi. Erdoğan, "Montrö'nün ne kazandırdığını ve ne kaybettirdiğini anlatacağız" dedi.

İstanbul Havalimanı’nda,” Modern Bilimin Öncüleri İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Sergisi Açılışı ile Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Kapanış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul projesi ile ilgili yapılan eleştirilere yanıt verdi. 

Kanal İstanbul ile ilgili yapılan eleştirilere Montrö'yü hedef alarak yanıt veren Erdoğan, "Siz ‘Independenta’ olayını unutuyor musunuz? Zaman zaman yalılara bindiren kuru yük gemileri, tankerler bunları görmüyor musunuz? Her şeyden önce Montrö Antlaşması Türkiye’ye ne kazandırmıştır, ne kaybettirmiştir bunu hiç düşündünüz mü? Bunların hepsini anlatacağız" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde;

Burada bir konuyu hatırlatmadan geçemeyeceğim, o da hemen yanı başımızda inşallah Kanal İstanbul Projesi hayata geçecek, ancak daha şimdiden ‘Yapamazsınız, yaptırmayız’ diyorlar ve müteahhitlere de tehdit savuruyorlar, ne diyorlar “Sakın ha bu ihalelere katılmayın, katılacak olursanız, biz iktidara geliyoruz geldiğimizde bu ihaleleri iptal ederiz”. Ya siz iktidara gelemezsiniz ki, yapılacak her şeyin önüne dikilen bir anlayışsınız, dikili bir ağacınız yok sizin. Bunlar Gezici değil mi? Gezici, biz ise bir günde 11 milyon ağacı diken bir hükümetiz.

Siz ‘Independenta’ olayını unutuyor musunuz? Zaman zaman yalılara bindiren kuru yük gemileri, tankerler bunları görmüyor musunuz? Her şeyden önce Montrö Antlaşması Türkiye’ye ne kazandırmıştır, ne kaybettirmiştir bunu hiç düşündünüz mü? Ya bunlara sorsan zaten Marmaray’da olmazdı, Osmangazi’de olmazdı, Avrasya’da olmazdı yaptık mı? yaptık.