Osman Öcalan'ı TRT'ye çıkarmak 'Haber verme Özgürlüğü' sayıldı

Osman Öcalan'ı TRT'ye çıkarmak 'Haber verme Özgürlüğü' sayıldı
Kırmızı Bültenle aranan terörist başı Osman Öcalan'ın TRT'ye çıkarılmasına ilişkin İYİ Parti'nin, Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusuna "Kovuşturmaya gerek yoktur" cevabı verildi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican, kırmızı bültenle aranan terörist başı ve bebek katili Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın TRT'ye çıkarılması nedeniyle yaptıkları suç duyurusunun yanıtlandığını duyurdu.

Twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Andican, Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Bürosu'na parti grubu olarak yaptıkları başvurunun "Haber verme özgürlüğü" sayılarak geri çevrildiğini ifade etti.

Savcılık'ın, terörist başı Osman Öcalan'ın devlet televizyonuna çıkarılmasının "Haber verme özgürlüğü" olarak gösterilmesine tepki gösterirken, Ahat Andican "Yani, bu ülkede kırmızı bültenli teröristi TV’ye çıkarmak suç değilmiş" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Andican'ın açıklamaları şöyle:

"İYİ Parti Meclis Grubu olarak O. Öcalan’ın TRT’ye çıkarılışı için suç duyurusu yapmıştık. C. Başsavcılığı Terör Bürosundan 'Haber verme özgürlüğü nedeniyle kovuşturmaya gerek yoktur' cevabı geldi. Yani, bu ülkede kırmızı bültenli teröristi TV’ye çıkarmak suç değilmiş. Tamam mı?"

İlgili Haberler