Bahçeli'nin eski yardımcısı Şevket Bülent Yahnici: "Onu tanıyamıyorum"

Bahçeli'nin eski yardımcısı Şevket Bülent Yahnici: "Onu tanıyamıyorum"
MHP eski Genel Başkan Yarcımcısı Şevket Bülent Yahnici, Devlet Bahçeli için "Onu artık tanıyamıyorum" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici, TV5’te yayınlanan, Mehmet Ali Kayacı’nın sunup yönettiği Buluşma Noktası isimli programa konuk oldu.

Kanal İstanbul Projesi' hakkında değerlendirmelerde bulunan Yahnici, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında da dikkat çeken ifadeler kullandı.

Bahçeli’nin Kanal İstanbul hakkında geçmişte söylediği sözlerle bugün söyledikleri arasındaki farkı değerlendiriren Yahnici, “Ben Genel Başkan Yardımcısıydım ama tanıyamıyorum” dedi.

Şevket Bülent Yahnici, Devlet Bahçeli’nin Kanal İstanbul’dan rahatsızlık duyanları “şuursuz” ve “gayri millî” olmakla suçlamasına dair bir soru üzerine şunları söyledi:

'ONU BEN ANLAMIYORUM, KİM NASIL ANLASIN?'

"Eski ifadesi farklıydı. 2011’de Haliç Kongre Merkezi’nde Sayın Erdoğan, ilk defa bu açıklamayı yaptığında, Sayın Bahçeli’nin zehir zemberek, Kanal İstanbul’la ilgili bir açıklaması vardı. İkisinin aynı kişi olduğu tartışma götürmez de, anlamak mümkün değil. Ben anlamadım. Kim anlar? Ben Genel Başkan Yardımcısıydım ama tanıyamıyorum. 2011’de Kanal İstanbul’u “çılgınların çılgın projesi” diye ifade eden, ifade buyuran Sayın Bahçeli, bugün ne oldu da acaba, “Kanal İstanbul’a karşı duranlar hain” demektedir?"

'ÖNÜNE GELEN BASINI ÖZETİNİ OKUMUYOR'

Yahnici, “Ne değişmiş olabilir?” sorusu üzerine de “Hiç bilemem. Sorunun cevabı kendilerinde... Sayın Erdoğan’la Sayın Bahçeli’nin birbirine karşı ifade ettikleri sözlerin, geçmişteki beyanlarının birer tane muhatabı vardır; birisi Sayın Erdoğan, birisi Bahçeli. Kimse bilemiyor; dün niye böyle dediniz de bugün niye (böyle) dediniz?” diye konuştu.

Yahnici, “Türkiye’nin menfaati açısından Sayın Bahçeli’nin düşünce değiştirmesi söz konusu mudur?” sorusuna da, “Efendim, okuması lâzım. Neyi okudu acaba? ÇED raporunu mu okudu? Bir şey okuduğunu sanmıyorum. Önüne gelen basın özetini okumuyor” karşılığını verdi.

İlgili Haberler