Gazetecilere saldırılar yeniden gündemde: Bakan Soylu nerede?

Gazetecilere saldırılar yeniden gündemde: Bakan Soylu nerede?
Yeniçağ gazetesi yazarı Murat İde’nin evinin önünde maruz kaldığı saldırı, son dönemde MHP aleyhine yazan isimlerin maruz kaldıkları olayları yeniden gündeme getirdi. İçişleri Bakanlığı’nın olaylara tepkisiz kalması ve saldırganların hak ettikleri cezaları alamamaları tepki çekiyor.

Gazetecilere yönelik son dönemler gerçekleşen saldırılar sonrası İçişleri Bakanlığı ve yargı kurumlarının olaylara tepkisiz kalması dikkat çekti. Son olarak Yeniçağ gazetesi yazarı Murat İde’ye evinin önünde gerçekleşen saldırı ‘İçişleri Bakanı Süleyman Soylu nerede?’ sorusunun sorulmasına neden oldu.

Özellikle MHP aleyhine haber yapan ve köşe yazısı yazan isimlerin hedef gösterilmesi ve saldırılara maruz kalması tepkilere neden olurken, saldırganların kısa sürede serbest kalması adli makamların sorgulanmasına neden oldu.

Son dönemde Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ, Yeniçağ gazetesi eski Ankara Temsilcisi ve Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan ve Oda TV yazarı Sebahattin Önkibar, MHP aleyhine yazdıkları yazılar sonrası saldırıya uğramıştı.

Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ ise kendisine saldıranların 2 saat gibi kısa bir sürede serbest bırakılmalarına dikkat çekerek, haklarında henüz bir iddianame hazırlanmamasına tepki göstermişti.

YEREL BASINA DA SALDIRI VAR!

Öte yandan gazetecilere saldırılar sadece ulusal basında değil yerel basında da yaşanıyor. Son olarak Iğdır’da yerel gazete sahibi Metin Işık, bir gurup eli sopalı kişinin saldırısına uğramıştı.

Işık, "Yazdığım haberler birilerini rahatsız ettiği için saldırıya uğradım. Saldırganların kimliği belli. Adalet önünde hesap vermelerini istiyorum" demişti. Işık ayrıca, Saldırganlardan birinin daha önce kendisini tehdit eden Mutluhan K. olduğunu, diğerlerini ise tanımadığı söylemişti. Işık’ın, MHP’li vekil Yaşar Karadağ’ı eleştiren yazıları nedeniyle tehdit aldığı öğrenilmişti.

İlgili Haberler