Rahmi Turan’dan Murat İde’ye destek

Rahmi Turan’dan Murat İde’ye destek
Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, Yeniçağ gazetesi yazarı Murat İde’ye yönelik düzenlenen saldırıya tepki göstererek, İde’ye geçmiş olsun dileklerini iletti. Turan, “İşte böyle bir ülkede yaşıyor ve tehdit altında görev yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan,  Yeniçağ gazetesi yazarı Murat İde’nin evinin önünde maruz kaldığı saldırıya tepki gösterdi. Daha önce Yavuz Selim Demirağ, Ahmet Takan Yeniçağ gazetesine yönelik düzenlenen saldırıları hatırlatan Turan, “İşte böyle bir ülkede yaşıyor ve tehdit altında görev yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan’ın “Siyasetin eli” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Murat İde… Düzgün, dürüst bir yazar… Yeniçağ'da köşe yazarlığı, İYİ Parti'de Meral Akşener'in basın danışmanlığını yapıyor.

Bu ülkede doğruları yazıp, gerçekleri gözler önüne seren gazetecilere hep haince saldırıyorlar!

Korkak ve kalleş oldukları için güruh halinde hücum ediyorlar!

Önceki gece Murat İde'ye 7-8 kişi birden evinin önünde saldırdı, darp etti. Yeniçağ'ın haberine göre Murat İde, ruhsatlı tabancasını çekip havaya ateş ederek saldırıdan kurtuldu.

Korkak saldırganlar, silahı görünce paniğe kapılıp çil yavrusu gibi dağıldılar. Onların yiğitlikleri, hep güçsüz ve savunmasız kişilere karşı…

Polis, otomobille kaçan saldırganlardan dördünü yakalayıp gözaltına aldı. Diğerleri de mutlaka yakalanacaktır.

Murat İde'yi, kendisini cesaretle savunduğu için kutluyor “Büyük geçmiş olsun” diyorum.

Daha önce de, değerli meslektaşlarımız Sabahattin Önkibar, Yavuz Selim Demirağ ve Ahmet Takan da aynı tipteki kişilerin kalleş saldırısına uğramışlardı. Bu arada bir gece Yeniçağ Gazetesi'ni basan taşlı-sopalı 30 kişilik bir grup gazete binasına zarar vermişti.

İşte böyle bir ülkede yaşıyor ve tehdit altında görev yapmaya çalışıyoruz.

Memleket neden bu hale getirildi? Ayrıca incelenmesi gereken bir konu bu!"