Atamada "siyasi iktidara sadakat" şartı!

Atamada "siyasi iktidara sadakat" şartı!
Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, "Kamu kuruluşlarındaki atama ve terfilerin siyasi iktidara sadakat şartına bağlandığını, başarı ve çalışkanlık durumunun ikinci plana bırakıldığını da üzülerek müşahede ediyoruz” dedi.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada hükümete yüklendi.

Tarafsız Ajans'tan Mehtap Gökdemir'in haberine göre Karaduman, şöyle konuştu:
 
“Milyonlarca vatandaşımız bugün işsiz ve dün gece itibarıyla İstanbul Fatih’te evsiz bir vatandaşımız ne yazık ki soğuktan donmak suretiyle yaşamını yitirdi. İnsanlarımız İŞKUR önünde asgari ücret karşılığında çalışabilmek için saatlerce kuyrukta beklerken kamu kuruluşlarında istihdam edilen kişilerde siyasi iktidar partisine mensubiyet şartı ne yazık ki aranmaktadır.

“SADECE YANDAŞLARA HAS ÖZELLİKLER ARANAN ŞARTLAR ARASINDA YER ALMAKTADIR”

İktidar yaptığı bütün atamalarda ‘Ya benimsin ya da kara toprağın’ anlayışıyla hareket etmektedir. Bunun yanında, üniversiteye personel alırken dahi sadece ama sadece yandaşlara has özellikler aranan şartlar arasında yer almaktadır.

‘Bir işi eğer başarmak istiyorsanız onu ehline teslim etmek zorundasınız. Eğer bir yerde iş ehline yani liyakat sahibine teslim edilmezse oturun, kıyametinizi bekleyin’ diyen bir geleneğin mensuplarıyız.

“İSRAFIN NORMALLEŞTİRİLDİĞİNİ GÖRÜYORUZ”

Hukuk devletinin en önemli özelliği de siyasi tercihi ne olursa olsun bütün vatandaşlarımızın kamu kurumlarında çalışma hakkını teminat altına almaktır. Kamu denetiminin özellikle son dönemlerde iyice zayıfladığını, buna bağlı olarak da keyfî harcamaların arttığını ve israfın normalleştirildiğini görüyoruz. Denetim mekanizmasının zayıflamış olması, israfla birlikte aynı zamanda devlet kademelerinin liyakatsiz kişilerce doldurulmasına yol açmaktadır.

“ATAMA VE TERFİLER SİYASİ İKTİDARA SADAKAT ŞARTINA BAĞLANDI”

Kamu kuruluşlarındaki atama ve terfilerin siyasi iktidara sadakat şartına bağlandığını, başarı ve çalışkanlık durumunun ikinci plana bırakıldığını da üzülerek müşahede ediyoruz.”