Vatandaşlar soğuk havada ucuz ekmek için kuyruğa girdi!

Vatandaşlar soğuk havada ucuz ekmek için kuyruğa girdi!
Ekonominin kötüye gittiği ve krizin artış gösterdiği şu günlerde vatandaşlar ekmeği daha ucuza satın alabilmek için soğuk hava koşullarına rağmen uzun kuyruklar oluşturdu.

Gıda da cep yakan fiyatlar ve alım gücünün büyük oranda erimesiyle birlikte 90'lardaki 'ucuz ekmek' kuyrukları yeniden oluşmaya başladı. Ekonomik krizden dolayı cebinin derdine düşen vatandaşların, temel gıda ihtiyacı ekmeği daha ucuza alabilmek için oluşturduğu kuyruklar ekonomik krizi tekrardan gözler önüne serdi.

Sofraların vazgeçilmezi ve en temel besin gıdası olan ekmek için bile kuyruklar oluşmaya başladı. Ekmeğin fırınlardan biraz daha ucuza satıldığı Halk Ekmek büfesi önündeki görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Söz konusu görüntüler sosyal medyada en çok paylaşılan fotoğraflar arasında yer aldı.

“BİZİMKİSİ YOKLUK DEĞİL VARLIK KUYRUĞU!”

Ortaya çıkan ekmek kuyrukları ise AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tanzim kuyrukları için söylediği “Varlık kuyruğu” sözlerini akıllara getirdi.

Erdoğan, o dönem yaptığı konuşmasında, kendi yönetiminde ki kuyrukları varlık kuyruğu olduğunu savunarak, “Diyorlar ki 'AK Parti kuyruk getirdi.' İki tür kuyruk vardır. Bir yokluk kuyruğu. İki varlık kuyruğu. Yokluk kuyruğunu CHP iktidarlarında yaşadık biz. Benzinden yağ kuyruklarına varıncaya kadar. Bir gün sonra benzin istasyonundan benzini alırlardı. Sana yağ kuyrukları aynı şekilde. Şimdi ise bu attığımız adımla varlık kuyruğu oldu” ifadelerini kullanmıştı.