Tarihi bina iktidara yakın TÜGVA’ya mı verildi?

Tarihi bina iktidara yakın TÜGVA’ya mı verildi?
Kars’ta bulunan tarihi bir binanın iktidara yakınlığı ile bilinen TÜGVA’ya verildiği ve binanın kapısına TÜGVA Gönül Bahçesi yazılı tabela asıldığı öğrenildi. İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Kars’ta daha önce kadın cezaevi olarak kullanılan tarihi binanın kapısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticileri arasında olduğu TÜGVA’ya verildiği ortaya çıktı. Binanın kapısına TÜGVA Gönül Bahçesi yazılı tabela asıldı

KONU MECLİS’E TAŞINDI

Kars’taki tarihi binanın kapısına TÜGVA’nın tabelasının asılması Meclis gündemine taşındı. İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Feridun Bahşi’nin soru önergesi şöyle:

"Kars öğretmenevi bitişiğinde bulunan ve eskiden kadın hapishanesi olarak kullanılmış olan tarihi bina Bilal Erdoğan’ın istişare kurulu üyesi olduğu TÜGVA ya verildiği ve kapısına TÜGVA Gönül Bahçesi yazılı tabelanın asıldığı bilgisi gelmiştir.

Buna göre;

Bu tarihi yapı Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)’na hangi kurum tarafından tahsis edilmiştir?

Bu tahsis hangi şartlara göre, nasıl yapılmıştır?

Burada ne gibi bir faaliyet yapılacaktır?

TÜGVA ya yapılan bu tahsiste ne gibi bir kamu yararı vardır?

TÜGVA’ ya ücretsiz yer tahsis edildiği gibi diğer kamu yararı olan dernek ve vakıflara da müracaatları halinde yer tahsisi yapılacak mıdır?"