Antik kentteki maden ocağı TBMM gündeminde

Antik kentteki maden ocağı TBMM gündeminde
Türkiye’nin en önemli antik kentleri arasında yer alan Antalya’daki Termessos’a 3.5 kilometre uzaklıktaki maden ocağının kapasite artırımı ve yer değişikliği için “ÇED gerekli değildir” raporu verildi. Konuyu TBMM’ye taşıyan CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, “Tarihi antik kente ÇED yapılmadan maden ocağı faaliyetlerine izin verilmesi akıl alır gibi değil” dedi.

Türkiye'nin en önemli ve en iyi korunmuş antik kentlerinden Antalya'daki Termessos'a 3.5 kilometre uzaklıktaki maden ocağının kapasite artırımı ve yer değişikliği için 'ÇED gerekli değildir' raporu TBMM gündemine taşındı.

"AKIL ALIR GİBİ DEĞİL"

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, “Büyük İskender'in bile fethedemediği şehir olarak adını tarihe yazdıran Termessos'a gözümüz gibi bakmamız gerekirken, bir de ÇED yapılmadan maden ocağı faaliyetlerine izin verilmesi akıl alır gibi değil” dedi.

RAPOR TBMM GÜNDEMİNDE

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya’nın Döşemealtı ilçesi sınırlarındaki Termessos Antik Kenti’ne üç buçuk kilometre mesafedeki maden ocağının kapasite artırımı ve yer değişikliği için ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verilmesini TBMM’ye taşıdı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi veren Budak, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.