Damien Comolli'den Fenerbahçe ve Ali Koç açıklaması

Damien Comolli'den Fenerbahçe ve Ali Koç açıklaması
Fenerbahçe'nin eski sportif direktörü Damien Comolli, Sarı-Lacivertli takımdan ayrıldıktan sonra ilk kez konuştu ve Ali Koç, Ersun Yanal, transferler ve Vedat Muriç hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'nin eski Sportif Direktörü Damen Comolli, The Athletic yazarlarından David Ornstein'in podcast programına konuk oldu.

Fenerbahçe'den neden ayrıldığını açıklayan Comolli, ayrıca Vedat Muriç'in Premier Lig'e gitme şansını da değerlendirdi.

Comolli'nin açıklamaları şöyle:

"Fenerbahçe'deki atmosfer doğru değildi. Sıkıntılar vardı ama yönetim daha önce kulüpten ayrılmama izin vermedi. Ancak geçtiğimiz ay tünelin sonundaki ışığı göremez oldum ve hayatımda ilk kez tweet atarak bunu dile getirdim."

'ALİ KOÇ BENDEN VE YANAL'DAN HABERSİZ TRANSFER YAPTI'

"Başkan Ali Koç, benim ve teknik direktör Ersun Yanal'ın haberi olmadan transfer yaptı. Kararına saygı duyduğumu daha önce de söylemiştim. Onun parası ve o kulübün başkanı, ne yapmak istiyorsa yapabilir. Ama ben rahat hissetmiyordum. Kulübün etrafında ve içinde çok fazla negatif enerji var."

AYEW VE SLIMANI

"Geçen sene, İngiltere'de tanınan Andre Ayew ve Islam Slimani gibi oyuncuları takıma katmıştık. Bunlar iyi oyunculardı, bunu o zaman da söylemiştim. Fakat Fenerbahçe'deki istatistikleri istenilen seviyede değildi. Bu sezon ise Ayew, Swansea City'de; Islam Slimani ise Monaco'da gayet iyi istatistikler yakaladılar ve iyi oynuyorlar. Bütün bu negatif ortam beni rahatsız etti ve bu yüzden kulüpten ayrılma kararı aldım."

MURIC VE PREMIER LİG İDDİALARI

"Vedat Muriç'te Premier Lig oyuncusu olacak her özellik var. Onun gelişimi ve ilerleyişi gerçekten dikkat çekici. Ben onu her zaman Olivier Giroud'yla kıyaslıyorum. Muriç belki Manchester City ve Liverpool seviyeleri için hazır değil ama Premier Lig'in geri kalan takımlarının hepsinde forma giyebilir. Çok profesyonel, çok çalışkan ve İngilizce'yi akıcı konuşuyor. Uygun bir oyuncu."