Aydın Doğan dijital medyayla dönüyor!

Aydın Doğan dijital medyayla dönüyor!
Doğan Medya grubunun eski patronu Aydın Doğan’ın dijital medya kuracağı, başına da deneyimli gazeteci Fikret Bila ve Erdoğan Aktaş'ın geçeceği iddia edildi.

YENİÇAĞ/ TOLGA ŞAHİN

Doğan Medya grubunun eski patronu Aydın Doğan’ın dijital medya kuracağı, medyanın başına ise deneyimli gazeteci Fikret Bila ve Erdoğan Aktaş’ın geçeceği iddia edildi. Aydın Doğan’ın bu operasyon için 700 milyon Euro bütçe ayırdığı, ayrıca banka kuracağı gelen bilgiler arasında.

DEMİRÖREN GRUP'A DEVREDİLMİŞTİ

Doğan Grubu sahibi olduğu Doğan Gazetecilik, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık, Doğan TV Holding, Doğan Haber Ajansı, Doğan Dağıtım Satış Pazarlama, Doğan İnternet Yayıncılığı ve Yatırım, Doğan Media International GmbH ve Mozaik İletişim Hizmetleri’ndeki paylarının tamamını 916 milyon dolara Demirören Grubu’na devretmişti.

DOĞAN HOLDİNG’TEN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

Haberin gerçeği yansıtmadığının ifade edildiği açıklamada, “Doğan Grubu, 2018 yılında almış olduğu karar ile medya sektöründen büyük ölçüde çıkmıştır. Medyaya geri dönmek, Grubun planları arasında kesinlikle yer almamaktadır. Haberde iddia edildiği gibi Aydın Doğan’ın veya Doğan Grubu’nun dijital veya geleneksel medya alanında yatırım planı veya düşüncesi bulunmamaktadır. Doğan Grubu bugün 60’ıncı yılını geride bırakan, köklü geçmişe sahip enerji, akaryakıt perakendesi, sanayi, otomotiv, finans, internet-eğlence gibi birçok alanda faaliyet gösteren Türkiye’nin en değerli yatırım holdinglerinden biridir. 60 yıldır olduğu gibi hem mevcut işleriyle, hem yeni yatırım alanlarıyla Türkiye’ye ve Türk ekonomisine değer katmaya devam edecektir. Yürürlükteki yasalar, Basın Kanunu ve Basın Meslek İlkeleri gereği, kaynağı belirsiz, muhatabı ile teyit edilmemiş olan bu gerçek dışı iddiaların yer aldığı ‘haberinizin’ kamuoyunda yanlış bir algıya yol açmaması bakımından ivedilikle yayından kaldırılmasını talep ediyoruz. Konuyla ilgili haklarımız saklı olmakla birlikte gereğinin yapılacağına inanıyor, esenlikler diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler