BEŞİKTAŞ'TA BRÜTÜS MODELİ

BEŞİKTAŞ'TA BRÜTÜS MODELİ
BEŞİKTAŞ'TA BRÜTÜS MODELİ

Tarih tekerrür etti!

Tarih tekerrür etti!
Süleyman Seba’yı istifa ettiren tribünler, bu plan tutunca Bilgili için de çalışmaya başladı. Yıldırım Demirören’in ayak seslerinin yanısıra, artık her maçta başkana ağır hakaretler duyulmaya başlandı
Beşiktaş’ın son dönemindeki başkanlar küfürbaz taraftar profilini değiştiremedi ama o tribünler başkanları değiştirdi! Genç ve dinamik yapısıyla Süleyman Seba’nın yanında yıldızı parlayan Serdar Bilgili, 37 yaşında siyah-beyazlı kulübün patronu oldu. 26 Mart, 2000’de koltuğa oturan Bilgili, jöleli saçları, rahat tavırları, sportmen görüntüsüyle Beşiktaş’a yeni bir hava getirdi. Siyah-beyazlı ekip 2000-2001 sezonunda Şampiyonlar Ligi’ne katıldı. 2002-2003 yılında sezonunda lig şampiyonluğuna uzanan Kartal, Bilgili’yi adeta sırtladı. 2004 yılının Ocak ayında yapılan seçimlerde başka aday çıkmaması üzerine Serdar Bilgili görevine devam etti.

Onuruyla istifa etti!
Türkiye Süper Ligi 2003-2004 sezonunun başında 15 puan kaybeden Beşiktaş’ta rüzgâr ters esmeye başladı. Başkana methiyeler düzen tribünlerin yerini küfürbazlar doldurdu. Seba’yı küfürle uğurlayan Serdar Bilgili, aynı akıbeti kendisi yaşamaya başladı. Takvimler 26 Nisa 2004’ü gösterdiğinde Bilgili dayanacak gücü kalmadığını belirterek başkanlıktan çekildi. Herkes Teknik Direktör Mircea Lucescu’nun istifa etmesini beklerken, başkan Serdar Bilgili’nin çekilme kararı Beşiktaş camiasını şoke etti. Fenerbahçe maçında yanında rakip kulübün başkanı Aziz Yıldırım varken kongre üyelerinin oturduğu bölümden ağır küfürler işiten Serdar Bilgili’nin istifası gazete manşetlerinde, “Onurlu istifa” başlıklarıyla yer aldı. Süleyman Seba gibi Serdar Bilgili de duygusal bir konuşmayla genel kurul kararını açıkladı, bir daha da başkanlığa aday olmadı.

Demirören de aynı akıbete uğradı
30 Mayıs 2004’de gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda Serdar Bilgili’nin yardımcısı Yıldırım Demirören diğer adaylar Fikret Orman ve Erol Kaynar’a rakip oldu ve başkanlık için adaylığını koydu. Fikret Orman’ı sadece 162 oyla geride bırakan Demirören, aldığı 3 bin 272 oy ile Beşiktaş Kulübü’ne başkan seçildi. En son 100. yılına denk gelen 2002-2003 sezonunda 1. Lig Şampiyonu olan Beşiktaş, Demirören’in görevde olduğu son üç sezon boyunca hiç şampiyonluk yaşamadı. Teknik direktör Jean Tigana’nın yönetimindeki Beşiktaş, 2005-2006 sezonunda Fortis Türkiye Kupası’nı kazandı.

Son karar delegelerin
Tepkiler ve yavaştan başlayan küfürlü tezahüratlar yüzünden Kasım 2005’te istifa kararı alan, sonra bundan vazgeçen Yıldırım Demirören, gelinen sıkıntılı durumun ardından Şubat 2006’da bir kez daha istifa edeceğini açıkladı ama yine geri adım attı. Demirören, 29 Ocak 2007’de yapılan Beşiktaş kongresine tek aday olarak girdi ve yeniden koltuğa oturan isim oldu. O dönemde Yıldırım Demirören’in yanında yıldızı parlayan bir isim vardı; Murak Aksu. Babası İçişleri Bakanı olan Aksu, Demirören’in politikalarına sık sık karşı çıktı; sonunda istifa etti. İşte şimdi; yine bir başkan yardımcısı, pazar günü yapılacak kongrede koltuğun sahibi olmak için mücadele edecek. Seba’dan günümüze gelen ”Brütüs“ hikâyesi Murat Aksu için de anlatılmaya başlandı... Son kararı Beşiktaş’ın 45’inci kongresinde oy kullanacak delegeler verecek.

Yıldırım’ın yanında mahçup oldum
Serdar Bilgili, 100’üncü yılda Teknik Direktör Mircea Lucescu ile şampiyonluk yaşamıştı.
Serdar Bilgili, istifasını açıklarken kulüp içindeki “Brütüs” lerden de bahsetti. Kırgın ve üzgün olan Bilgili’nin istifasını açıkladığı konuşması şöyle: “Beşiktaş’a hayatımın en değerli yıllarını verdim. 28 yaşından 40 yaşına kadar aileme, canımdan çok sevdiğim kızıma yeterli ilgiyi gösteremedim. Pazar günkü maçta benim şahsıma, aileme, haysiyetime, onuruma çok ağır hakaret ve küfür edildi. En üzücü olan da, bu hakaret ve küfürler Beşiktaş’ın sahibi olan kongre üyelerinin ağırlıkta oturduğu numaralı tribün, VIP tribün ve de localardan geldi.

Bunları haketmedim
Ben şahsen ve beraber mücadele ettiğim, görev yaptığım yönetim kurulu arkadaşlarım adına bunları hak ettiğimizi düşünmüyorum. Bizler onurlu insanlarız; bunları hazmedecek ve kaldıracak insanlar değiliz. Orası İnönü Stadı’dır, Beşiktaş’ın evidir, bizim evimizdir. Biz, bize küfür eden o insanlar için göreve geldik. Onurumuzla ve de haysiyetimizle de o görevi sürdürmeye çalıştık. Benim bulunduğum koltuk Beşiktaş başkanlık koltuğudur. Beşiktaş başkanlık koltuğuna da bu şekilde hakaret edilmesine ben müsaade etmeyeceğim.
Haber:Haydar KILIÇ

- SON -