Erciyes Zafer Kurultayı'nın arkasından

Türk Milliyetçisi Ülkücüler, gelenek haline gelen şenliklerimizin, şölenlerimizin ve kurultaylarımızın devamlı iştirakçileridir. Bu faaliyetler, Milliyetçi düşüncenin uzun yıllardır severek vatan toprağına döşediği temel taşlarımızdır.
Milli değerlere saygılı insanlarımız, bu günlerde kucaklaşarak hasret giderirler, dosta düşmana da birlik ve beraberliğimizin haşmetini sunarlar.
3 Mayıs Türkçüler Günü Ağustos ayının ikinci haftası Erciyes Zafer Kurultayı, Eylül ayının ikinci haftası Ertuğrul Gazi’nin anıldığı Söğüt Şenlikleri ve Türk Devlet ve Toplulukları Dostluk Kardeşlik ve İşbirliği Kurultayları ilk aklıma gelenlerdir.
Şükürler olsun ki ben bu faaliyetlerin tümüne katılma şansına sahip olmuş, gerektiğinde katkıda bulunmuş bir Türk Milliyetçisiyim.
3 Mayıs Türkçüler Günü büyük Türkçü H. Nihal Atsız Hocamızın Karacaahmet’deki mezarı başında başlar ve hafta boyunca bütün yurtta, “1944 Türkçülük Hareketinin” anlatımı ile devam eder.
Ağustos ayının ikinci haftasında da Kayseri’mizin 2.200 metre yüksekliğindeki Erciyes Yaylası’nda üç gün süreli Zafer Kurultaylarımız, on sekiz yıldan beri yapılır. Sekiz bine yakın çadırın kurulduğu ve yüzbine yakın ülkücünün katıldığı Büyük Kurultay’ın yükünü MHP Kayseri İl Başkanlığı üstlenir. Üç gün boyunca şenlikler, spor gösterileri, halk oyunları yapılır ve öğlen namazları da topluca kılınır. Yurdumuzun dört tarafındaki milliyetçi kuruluşların özel çadırlarındaki sohbetler gece - gündüz devam eder. Hiç unutmuyorum, Alparslan Türkeş’in sağlığındaki bir Zafer Kurultayında Doğu Türkistanlı kardeşlerin çadırına uğramış ve dostların hediye ettiği bayrağı miting meydanında sevgi ile sallamıştım. A. Türkeş bey oturduğu yerden arkadaşlarına beni eli ile göstermiş ve öğle namazında da yanına almıştı.
Eylül ayının ikinci haftasında da Bilecik ilimizin Söğüt İlçesinde Osmanlı İmparatorluğumuzun kurucusu Ertuğrul Gazi’nin anıldığı Söğüt Şenlikleri yapılır. Bu yıl 726’ncısı kutlanacak. Şenliklerimiz iki üç yıldan beri AKP yöneticileri tarafından iç politika malzemesi yapılarak, siyaset şovuna dönüştürülmüştür. Türk Milliyetçileri de  “Mutlu günlerde mutsuz Türkçüler” olarak seyirci trübünlerinde oturmuşlardır. Söğüt halkı yıllardan beri Belediye Başkanlığını MHP’ye emanet ederek davranışını ortaya koymakta ve ülkücü gençlerimiz de Söğüt Şenliklerini siyasi şova dönüştürenlere gerekli cevabı gününde vermektedir. Ben onbeş yıldan beri, her Eylül ayının ikinci haftasını Söğüt Şenlikleri ile geçiririm ve Türk’e doyarım. Onların güzel yörük yüzünü, yemenisini, şalını, kıl çadırını doya doya seyrederim. İkram ettikleri gözlemelerini, tahta kaşıkla etli pilavlarını yerim, ayranlarını içerim. Ertuğrul Gazi’nin, Şeyh Edebali’nin, Dursun Fakih’in türbelerini, Orhan Gazi’nin anıt mezarını ziyaret ederek, Kayı Boyu’nun çadırlar kurup yerleştiği Söğüt’ün kıyı mahallelerini gezerek ilk mescidimiz  “Kuyulu Mescid” de şükranlarımı sunarım.
10’uncu Türk Devlet ve Toplulukları Dostluk, Kardeşlik ve İşbirliği Kurultay’ı da son defa geçen yıl Eylül ayında Antalya’da yapılmıştı. Türk Devlet ve topluluklarının kardeşliği ve işbirliğini temin edecek kuruluş TÜDEV de, Türk Milliyetçiliğini siyasi platformda temsil eden MHP ve O’nun Genel Başkanı Alparslan Türkeş ve arkadaşları tarafından kurulmuştu ve Türk Dünyasının siyasi, kültürel, sosyal ve ekonomik konulardaki işbirliğini temin edecekti.
Sizlere sunduğum bu dört sosyal olay, yalnız Türk Milliyetçilerini ilgilendiren konulardır. Ancak, Türk Milliyetçilerini siyasi platformda temsil etmesi ve değerlerimizi koruması, gelişmesi ve seçilmesi için, gayret ve emek sarfettiğimiz siyasi kuruluşumuzun Genel Başkanı’nın ve Merkez Yönetim Kurulu’nun görevlerini yeterince yapıp yapmadığının cevabını da  “Erciyes Zafer Kurultayı” ndaki uygulamalardan sonra, sizlere bırakıyorum.
Tanrı Türkü Korusun.

Yazarın Diğer Yazıları