Bir Yahudi'nin verdiği iftarda ancak ülke satılır!

Eskiden  “satılmış hakem”  veya  “satılmış medya”  gibi eleştiriler yapılırdı. Hakem faslını pek bilmem ama satılmış medya sloganı, kelimenin tam anlamıyla gerçekleşiyor.
TGRT’yi Yahudi medya tröstü Murdoch satın aldı. Canwest de birkaç radyoyu bünyesine kattı. Star televizyonu ve gazetesi satıldı.
Gazeteleri ve televizyonları satana kadar hükümet borazanı haline getiren TMSF, anlaşılıyor ki Türk medyasını yabancılara satmakla, daha doğrusu tasfiye ile görevli! Çünkü başka iş yaptığını duymadım! 

* * *

TMSF tarafından satılacak Sabah ve ATV için şartname alan şirketlerle ilgili  bilgiler netleşmeye başladı. Şartname alanlar arasında Yahudi şirketleri başı çekiyor ve bir de Yunan şirketi var!
TMSF yetkilileri, ihale şartnamesini Yunan Antenna, Alman ProsiebenSat. 1, Avrupa’nın en büyük medya grubu olan Bertelsmann bünyesindeki Alman RTL grubu, ABD merkezli medya devi News Corp ve Çek medya şirketi Central Europe Media Enterprise firmalarının aldığını bildirdi.
TMSF, ATV ve Sabah’ın bedelini 1.1 milyar dolar olarak belirlemiş ve ihalenin 7 Kasım’da yapılacağını açıklamıştı. İhaleyle ilgilenen firmalar 15 Ekim’e kadar önyeterlilik için başvuracak ve daha sonra 6 Kasım’a kadar tekliflerini verecek.

* * *


Central European Media Enterprises adlı Çek firmasının arkasında da Yahudi Lauder firmasının bulunduğuna dair iyibilgi.com’un bir haberi var:
“Central European Media Enterprises, aslında bir Çek kuruluşu falan değil. Ronald Lauder bu şirketin sahibi ve doğal olarak sermayesi Estee Lauder’den geliyor.
ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi Mark Grossman TGRT’nin Lauder’lere satılması için devreye girmiş, İhlas Grubu’na danışman olmuştu.
Lauder neo-con politikaların önemli savunucularından biri ve İsrail’le de çok ama çok özel ilişkileri bulunuyor.” 
Geçen yıl TGRT’yi paravan kişiler ve şirketler üzerinden satın alan News Corporation’un sahibi Yahudi Murdoch da talipliler arasında.
TMSF Başkanı Ahmet Ertürk,  “Fox TV ve Canwest ilgileniyor. Hedge fonlardan da ilgilenenler var. Almanlar var. Amerikalılar da iddialı”  dedi.
Dünyanın en büyük yayın kuruluşlarından Kanada merkezli Canwest ise Kasım’da yapılacak ATV-Sabah grubunun satış ihalesine girmeyeceğini açıkladı. 
TMSF’den şartnamesini alan Yunan Antenna şirketi, atv’ye talip olduklarını açıkladı.

* * *


Rupert Murdoch’ın sahibi olduğu News Corp, Türkiye’de Fox TV’nin sahibi. Dünyanın en büyük medya kuruluşları arasında bulunan şirket, satın almalarla büyüyor.
Reuters’a konuşan News Corp’un Başkanı Peter Chernin, bir ay içerisinde teklif verip vermeyeceklerine karar vereceklerini söyledi.
Ve Yahudi Murdoch, Coca Cola’nın Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı onuruna verdiği açıklanan iftara katıldı.
Bir Yahudi şirketi, iftar verebilir mi? Yahut böyle bir yemek satılmış veya satılmayı bekleyen medyada iftar olarak sunulabilir mi? İftar bir kişinin onuruna verilebilir mi? İftarda ülke pazarlaması yapılır mı? Gazete-televizyon satılır mı?
Yahudi işadamının cevabını duyar gibiyim:
-Yahudi’nin ABD’de verdiği iftarda başka ne olacaktı kuzim; elbette Türkiye satılacak, İsrail satılacak değil ya!

Yazarın Diğer Yazıları