Birinci tehdit ABD'dir!

Emekli Amiral İlker Güven’in makalesinden ABD Kongresi’nin 100 yıl önceki Türkiye’yi Hıristiyan eyaletlere ayırmak projesinden bahsetmiştik. Dikkatli okurlarımız, bu eyaletlerin isimlerini Paflagonya projesi ile ilgili incelemelerimizden hatırlayacaktır.
2001 yılında İtalyanların “Veneto’dan Batı Karadeniz Bölgesi’ne”  sloganlı bisiklet gezisinin arkasından, küreselleşmenin  “yerel yönetimlere otonomi vermek ve milli hükümetin fonksiyonlarını yerel düzeyde merkezi olmaktan çıkarmak”  projesi çıkmıştı. Bu proje, Tayyip Erdoğan’a CFR tarafından AKP kurulurken gönderilen memorandumda ortaya konulmuştu. 
“Köklere Dönüş Projesi”  dosyası ile birlikte Bartın’da dağıtılan haritaya göre şehir devletlerinden oluşacak federe devletlerin adları şöyleydi: Trakya, Bitinya, Misiya, Lidya, Karya, Likya, Pamfilya, Firikya, Kilikya, Kapadokya, Galatya, Paflagonya, Pont, Ermeniya, Antakya, Mezopotamya.
Görüldüğü gibi haritada Kürtlerin adı bile geçmiyor! Demek ki Kürtleri, işte bu harita için kullanmak istiyorlar! 

* * *

Meselenin bir diğer önemli tarafı, Kongre’nin Türkiye’yi parçalama projesine bahane olarak kullandığı gerekçelerdir: 
*  “1891 yılında Maraş’ta bulunan Hıristiyan okulunun yıkılması ile devam eden Hıristiyan mülklerine verilen zararlar.
* Maraş ve bölgede bulunan Hıristiyan-Ermenilerin can ve mal güvenliğinin bulunmadığı
iddiaları.
* Hıristiyanların ülkede can güvenliğinin bulunmaması, ülkedeki mallarına sahip çıkamamaları, ülkeye giriş ve çıkışta sorun yaşamaları.
* Ermenilerin özellikle Rusya’ya yakın olan bölgede politik, dini, kültürel ve her konuda özgür ve özerk yaşama istekleri.
* Amerikan vatandaşlarının Osmanlı İmparatorluğunda insanlık dışı davranışlara muhatap oldukları iddiaları.
* Amerikan okulları ve bu okullardaki Amerikan (Hıristiyan) vatandaşlarının güvenlik ihtiyaçları.
* Amerika’nın Hıristiyan birliğini toparlayabilecek güçte oluşu, bu güçle beraber Müslümanlığın yarattığı yıkımları sonlandırma isteği. Müslümanların dinlerinin öğrettiği çağdaş olmayan yönetim şeklinin değiştirilerek, insan haklarına saygının sağlanması..”

* * *

Güven diyor ki,
* “100 yıl önce ileri sürülen iddialara bakıldığında 11 Eylül New York İkiz Kuleler saldırısı sonrası ABD Başkanı Bush’un ağzından kaçırdığı Haçlı Seferleri stratejisi ile tam bir uyum içinde oldukları görülmektedir.
* Bush yönetimi, bugün terörist olarak ilan ettiği PKK terör örgütünü illegal yollardan besliyor, himaye ediyor ve siyasal olarak da destekliyor! PPK terörü de en başta ABD desteği sayesinde Türkiye’de masum insanların canlarını almaya devam ediyor.
* Yine Bush yönetimi, Kuzey Irak’ta barınan PKK terör örgütüne karşı operasyon yapmak isteyen Türk Silahlı Kuvvetlerinin karşısına dikiliyor ve hatta tehdit ediyor. Bir de yetmiyormuş gibi Türk askerlerinin başına çuval geçirip özür dahi dilemiyor.
* Yine Bush yönetimi, Kuzey Irak’ta üstlenen PKK terör örgütüne silah veriyor. Bu silahlar Türkiye’de yakalanan teröristlerin üzerinden çıkmasına rağmen yönetimin haberi yokmuş, nasıl intikal ettiğini bilmiyormuş gibi takiyeden de kaçınmıyor.”
Demek ki Türkiye için birinci tehdit ABD’dir!

Yazarın Diğer Yazıları