At martini Debreli Erdoğan

Tayyip Bey gene esmiş köpürmüş,  “Ermeni soykırımı tasarısını ABD Kongresi kabul ederse kötü olur”  demiş. Olmaz Tayyip Bey, olmaz, hiç bir şey yapamazsınız, yapmazsınız. Olmayacağını bütün dünya gibi Washington da biliyor  ve bu yüzden de dalga geçer gibi sonuna bir de PKK kınama maddesi koyup sonra da çıkardılar.
Haksızlar mı? Askerinizin kafasına torba geçirildi neredeyse bir zil takıp oynamadığınız kaldı. Bağdat’a gidip askerlerinizi mi aldınız Amerikalılardan? Hayır. PKK’ya harekât yapacağız dediniz, Kandil’deki teröristleri verin dediniz adamlar alay eder gibi iki yıldır kedi fare oyunu oynuyorlar. Sınır ötesi harekât için asker sizin bir yıldır Meclis’ten tasarı çıkarmanızı bekliyor.
Memleketime küfreden, dalga geçen, soydaşımız Türkmenleri sefil eden Kerkük konusunda kafa tutan adamların suyunu elektriğini ve rafinelerinde işlediğin petrolü veriyorsun. Sınırlarını kapatmayıp gurur ve haysiyetimizi ticaretle takas ediyorsunuz.
Kıbrıs’ta Türk tarafının onuru gururu ve Amerikalıların ayak oyunlarını yemeyen Denktaş’ı ayak oyunları ile uzaklaştırıp boyacıyı işbaşına getirdiniz. Halka referandumda evet oyu kullanırsanız bunalım çözülecek dediniz. Bugün durum eskisinden daha kötü. Kıbrıs Türk tarafına söz verilen tanıma, uçak seferlerinin başlaması ve kredi konuları unutuldu.
Türkiye akıl almaz bir borç batağı içinde. Aynı Osmanlının son zamanları gibi her şeyi satıyorsunuz. O tarihte satılan veya kiralanan adalar, topraklar gibi aynı bugün de kalanlar elden gidiyor. Dedelerimizin kanı pahasına yırttığı Sevr anlaşmasını yeniden yürürlüğe koydunuz.
Amerikalılar ve Batı Avrupalı ülkeler nefret ediyor diye her yerden Atatürk’ü çıkarıyorsunuz. Hatta anayasadan bile oysa bugün Osmanlı sultanları yerine seçilip bir ülke yönetiyorsanız ona borçlu olduğunuzu bile anlayamayacak kadir kıymet bilmeyecek kadar Atatürk düşmanlığı ve getirdiği sistemi yıkmada dışarıdaki Atatürk düşmanları ile işbirliği içindesiniz.
Nasılsa bu tasarı geçecek. Ne yapacaksınız? İncirlik üssünü mü yoksa Irak sınırını mı kapatacaksınız? Egemen Bağış buyurmuş, Irak’taki Amerikan askerlerinin lojistik desteğini keseriz diye. Var mısınız bahse, yapamazsınız. Haftasına hükümetiniz düşer veya hükümet içindeki bazı liderlerin ipliği anında pazara çıkar.
Amerikalılara kızarak İran anlaşmasını yürürlüğe koyup, İsrail uçaklarının İran’a veya Suriye’ye saldırmasına hava sahanızı mı kapatacaksınız?  Birleşmiş Milletler’de ABD ile ters oylamalara mı gideceksiniz? Yapamazsınız.
Siz ancak içeride size oy veren yüzde 47’yi kandırabilirsiniz. Hani her gittiğiniz yerde bağıran ve sizinle gurur duyduklarını söyleyen ne yaptıklarının farkında olmayan seçmenlerinizi kandırabilirsiniz ancak. Onlar da sıra kendi oğullarına geldiği, yürekleri yandığı zaman olayda sizin rolünüzü anlayacak, yok edilmesine vesile oldukları Atatürk’ü arayacaklar ama iş işten geçmiş olacak. 
İşte bu gerçekler ışığında derim ki sevgili okurlarım; kendinizi Ermenilere tazminat ve toprak vermeye hazırlayın derim. Sizler AKP’yi seçin, onlar da sizin olanları dağıtıp dursunlar ne yapalım.
İşte o nedenle aynı türküde olduğu gibi;  “At martini Debreli Hasan dağlar inlesin / Drama mahpusunda dostlar dinlesin.”

Yazarın Diğer Yazıları