Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Hulki CEVİZOĞLU

Hulki CEVİZOĞLU

APO VE AB'NİN ANAYASASI MI?..

15 şehidimizin ardından...

7 Ekim Pazar günü Şırnak’ta 13 Mehmetçiğimiz daha şehit oldu. Onlar toprağa verilmeden dün de -yazıyı yazdığımız saat itibariyle- mayın patlaması sonucu 2 şehit daha verdik. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.
Bunun dışında ne desek boş.

İÇİMİZDEKİ PKK’LILAR..

Türk Milleti’nin öfkesinin burnuna çıktığı saatlerde, PKK’nın açık koruyucusu ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, CNN-Türk kanalında “tepki yatıştırmaya” çalışıyordu. Ama, sonuç hiç de öyle olmadı. Haberci sordu: “Komşunuz Kanada’dan size saldırı olsa ve 20 Amerikan askeri ölse, sizin tavrınız ne olurdu?”
Bizim Irak’a “sıcak takip” yapmamıza izin vermeyen ABD’nin yanıtı önemli idi. Ancak, Wilson, “Varsayımlar üzerine konuşmayalım” diyerek konuyu geçiştirdi. Net olarak söylediği ise, 15 şehidimize rağmen TSK’nın, PKK’nın yuvalandığı kuzey Irak’a sıcak takip yapmasına karşı olduğu idi!..
Kanlı terör örgütü PKK’yı yalnızca müttefikimiz(!) ABD mi destekliyor?.. İçimizde PKK’lı yok mu?..
 “Demokratik seçimle” (!) cezaevindekileri bile Meclis’e sokan DTP ne düşünüyor? Dün bir açıklama yaptılar ama, PKK saldırısını kınamadılar!..
Bu arada, PKK’nın geçen hafta minibüs tarayarak 12 kişiyi 400 mermi ile katletmesi üzerine, bölgede “inceleme” (!) yapan AKP milletvekilleri ne düşünüyor acaba?. Bu haftaki saldırıları da “Acaba PKK’mı yaptı?” diye kuşkuları var mıdır?..

SİYASİ DESTEĞİ KİM KESECEK?..
Bu kaçıncı kez bilmiyorum. Yine de açık konuşalım.
Türkiye’de teröre ve teröriste “siyasi destek” yok mu?.. Bu destek oldukça, sonuç alınabilir mi? Hayır..
AKP’nin tavrı ortada. (Dışişleri Konutunda, Çankaya Köşkü’nde PKK’lı milletvekillerini kabul ediyorlar. Daha çok özgürlük söylemi ile AB’ye girmeye çalışıyorlar.)
MHP’ninki de ortada. (Seçim öncesi, “Al APO’yu as” diye ip atmışlardı, şimdi, “Bizi AKP’ye karşı sopa olarak görmeyin!” diyorlar.)
CHP’ninki de belli.( “Gençlerin ABD karşıtlığını yok etmeye çalışıyoruz” diyorlar.)
Ee, diğerlerinin hiç esamisi okunmuyor.
(“Düz ovada siyaset yapsınlar” diyenler ortada yok.)
Peki DTP’liler ne yapıyor?..
“Kimse bizden kardeşlerimizi terörist ilan etmemizi beklemesin!” diyorlar.
“Bizden PKK’yı terörist ilan etmemizi istiyorlar. Biz kendimize küfretmeyiz, halkımıza hakaret edemeyiz” diyorlar.
“Biz, birileri istiyor diye öyle bir açıklama yapmayız!” diyorlar. Ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinden “maaş” almaya devam ediyorlar.

APO’NUN İSTEDİĞİ ANAYASA MODELİ!..

Hükümet ise, “yeni anayasa” yaparak, daha çok özgürlük getirmeye çalışıyor!.. AKP’den Cumhurbaşkanı seçilen Abdullah Gül de, şehit yakınlarına iftar yemeği veriyor!..
Bu anayasanın tam metnini görmedik. Kimse görmedi. Türk Ordusu da. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, “Bize metin gelmedi, görmedik” dedi.
Dolayısıyla biz de görmedik.. Ama basında, mevcut anayasadaki “ülkesi ve milletiyle bölünmez” kavramının kaldırıldığı söyleniyor, tartışılıyor.
Geçen haftaki makalemin sonunda, “Bu konudaki şok bir açıklamayı sonraya bırakıyorum. Bu kimin isteği biliyor musunuz? Ben biliyorum..” demiştim.
Şimdi açıklıyorum.
Bu ifadenin kaldırılmasını PKK’nın başı Öcalan istemişti:
 “Anayasa’nın bu maddesi bir belâdır. Bu belâ, bu safsata kaldırılmalı!..” (Bakınız, “Ya Sev Ya Sevr” adlı kitabım, s. 77)
Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek’in dediği gibi “Sözün bittiği noktada”, Türkiye’nin bitmediğini kanıtlamak isteyen sivil-asker herkes görev başına..

Yazarın Diğer Yazıları