Terim'den Doğan'a!..

Bir dönem Trabzonspor’un teknik direktörlüğünü yapan George Leekens, ayrılırken, “Trabzon’da kadınlar dahil herkes futbolu biliyor” diye şaka yollu bir gerçeği dile getirmişti.
Şimdilerde, Ziya Doğan, “Benden başkası futbolu bilmez” türünden hareketler sergilediği için olsa gerek, Trabzonlu artık kendine inanmıyor..
Bunları düşünürken, Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav, 1-1 biten Moldova milli maçı sonrasında aradı.
- “Ne diye hep Ziya Doğan’ı yazıyorsunuz!.. Koskoca Milli Takım’ın başındaki Fatih Terim’i görmüyor musunuz? ”
Hayrola ne oldu? diye soracağımıza pişman olduk.
 “Ne mi oldu? Daha ne olacak. Sahaya sürdüğü kadroya bir bakın. Hayal aleminde geziyor. Türkiye için en kritik maçta, garantili futbolcuları oynatma yerine, sanki özel maç imiş gibi deneme yapıyor. Selçuk’u oynatıyor. Gökdeniz’i kenarda tutuyor. Takımlarında sürekli oynayanlar yerine, kulübede oturmaktan futbolu unutacak hale gelmişleri sahaya sürüyor.”
-Sayın Başkan; olur ara sıra böyle şeyler’diyecek olduk, hiç durmadan sıralamaya devam etti:  “O önce işini iyi yapsın. Milli takımımızın bu ülkeye vereceği en büyük armağan galibiyettir. Finallere katılmaktır. Ama, görünen o ki, Ziya Doğan’dan da beter olan Fatih Terim’in başaracağı bir işten değildir bu. Kim yanlışı yaparak doğru sonuca ulaşmıştır ki.. Hem yedek kalanları oynatıyor, hem de iyileri  oynatmıyor. Sol tarafta İbrahim ne yapıyor ki, sürekli oynar. Volkan gibi bir sol ayak yedek kalır. Bari oldu olacak Hakan Şükür’ü de oynatsaydı da gönlü tam olsaydı...”
Muhabir ruhuna sahip olan ve kamuoyu adına görev yapan bir meslek mensubu olarak, Mehmet Cirav’ın söylediklerini düşündüm.. Moldova maçını gözümün önüne getirdim. Tahlillerde bulundum.
Tel tel dökülen Tuncay ne den bu kadar sahada kaldı? Gol gereken bir maçta, Gökdeniz değil de, Tümer neden oyuna dahil oldu? 10 tane Gökhan  eden Fatih Tekke, neden kadroya alınmadı?
Mehmet Cirav’ın son sözleri aklımı kurcaladı durdu:
 “Al Fatih Terim’i çal Ziya Doğan’a...”

Yazarın Diğer Yazıları