Safdışı edilen onbir..

Kalede Jefferson;
Geride Fatih Akyel, Stephanov, Eller, Murat Ocak
Ortada Marcelinho, Szmkowiak, Musamba, Adem Koçak. İleride, Fatih Tekke, Ersen Martin. Süper Ligde şampiyonluğa oynayan bir takım için süper değilse bile işi bitirebilecek bir kadro...
Bu kadronun tamamı da Trabzonspor’da (idi)..
Ziya Doğan tarafından, saf dışı edilerek Trabzonspor’dan Jefferson ve Ersen Martin dışında hukuki olarak da işleri kalmayan isimler.. Neredeler mi?
Ziya Doğan’ın “ağır” diyerek kulübeye oturttuğu Stephanov için Porto, son maçı öncesi borsaya 15 milyon avro bedel bildirdi. Oynadığı futbolda ortada..
Eller, Atletico Madrid’de ikinci baharını yaşıyor.. Mercelinho, ha keza Worlsburg’da aynı... Murat Ocak, Milli Takım kadrosuna çağrılıyor.. Futbolculuğunu tartışmaya bile gerek olmayan Szymkowiak, Ziya Doğan’dan aldığı darbelerle düştüğü grogi durumdan kurtulmanın çabası içinde... Dünya yıldızı Musamba’ya futbolu unutturdu. Adem Koçak’ı adeta mahvetti. Ama hepsi de toparlanma sürecinde..
Yakında Stephanov, Eller, Murat Ocak gibi döktürmeye başlarlar.. Fatih Tekke ile Ersen Martin’i tartışmaya var mı?
Ziya Doğan’ın kaprisleri ve “doğruyu sadece ben bilirim” derecesindeki saplantısı yüzünden Trabzonspor’un bu futbolculardan kaybı çok büyük. Hem parasal, hem puan olarak..
Bunlar değil, bunların yarısı bile Trabzonspor’da olsa (ama Ziya Doğan’ın teknik direktörlüğünde değil),çeyrek asırdır özlenen şampiyonluğa bu sezon ulaşma ihtimali yüzde 60-70’in üzerinde olurdu.
Ancak, Trabzonspor’un emanet edildiği teknik adam, büyük hedefler için küçük kalınca değil yukarıdaki kadroyu, dünyanın en iyi onbirini bile verseniz, Türkiye Süper Liginde belki 4-5’inci olabilir.
Çünkü, liyâkatın yerini kayırmacılığın aldığı bir yerde başarıyı beklemek hayalciliktir.
Nuri Albayrak’ın, “Arkasındayız” diyerek güç verdiği Ziya Doğan ile böyle bir hayali bile kurmak lükstür.

Yazarın Diğer Yazıları