Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Hüseyin Macit <br>YUSUF

Hüseyin Macit
YUSUF

KKTC, Talat Paşa Komitesi'ni bağrına bastı...

Geçtiğimiz hafta Talat Paşa Komitesi’nin Kıbrıs 2007 etkinlikleri için KKTC’ye gittik.1-4 Kasım tarihleri arasında çeşitli platformlarda emperyalizmin dayatmalarına KKTC’den cevap vermek üzere görev başında olduk.Yüzlerce kardeşimiz Anavatan Türkiye’den KKTC’ye geldiler. Sanki Anadolu’dan gelen kardeşlerimiz 3. BARIŞ HAREKATINI yapıyormuş gibi coşkulu ve heyecanlı idiler. KKTC’deki ulusal dava kuruluşları ve onların temsilcileri ile Anavatan Türkiye’den gelenler yeniden kenetlendiler. Bu kenetlenmeden dost-düşman herkesin çıkaracağı dersler vardır.
Anavatan Türkiye ve KKTC’ye karşı emperyalizmin yürüttüğü düşmanca plan ve saldırıları lanetlerken, vatan topraklarını savunma kararlılığımızı KKTC’den dünyaya haykırma imkanı bulduk. Önümüzdeki günlerde gündeme getirilmesi muhtemel yeni şer planlarına karşı hazırlıklı olduğumuzu, KKTC’nin başkenti Lefkoşa’dan, bayrak göstererek direneceğimizi gösterdik.
KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın başkanlığında Yakın Doğu ve Doğu Akdeniz Üniversitelerinde düzenlenen konferanslarda sözde Ermeni soykırım yalanı, Kıbrıs sorunu ve ülkemizi tehdit eden terör illeti masaya yatırıldı ve tartışıldı.

Konularında uzman bir çok öğretim görevlisi ve sivil toplum örgütü temsilcisi söz alarak bilgilerini aktarma fırsatı buldular.

Lefkoşa’da yer alan yürüyüş ve mitingde ise Anavatan Türkiye üzerinde oyunlar oynayan başta ABD ve AB uyarıldı ve lanetlendi. ‘Ne ABD ne AB, tam bağımsız Türkiye’, ‘Kıbrıs’ı veren Türkiye’yi de verir’, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ‘Bayrağa uzanan eller kırılsın’, ‘Katil ABD Ortadoğu’dan defol’, ‘PKK’nın ardında Amerika var’, ‘Ya istiklal, ya ölüm. Tam bağımsız Türkiye’, ‘Türküz, güçlüyüz, Atatürkçüyüz’, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ‘Kıbrıs Türk’tür Türk kalacaktır’, ‘Soykırım yalanı Amerikan oyunu’ sloganlarıyla Lefkoşa’dan dünyaya gereken mesajlar verildi.
Talat Paşa Komitesi’nin Kıbrıs etkinlikleri çerçevesinde KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Başbakan Ferdi Sabit Soyer, Dışişleri Bakanı Turgay Avcı, Lefkoşa Belediye Başkanı Cemal Bulutoğluları ve birçok sivil toplum örgütü ziyaret edilerek, Komitenin çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Komitemizin Türklük ve insanlık adına önemli görevleri yerine getirdiği ve emperyalizme teslim olmadan direnmenin gerekliliği anlatıldı. Emperyalizmin sömürgeci ve istilacı, hak, hukuk dinlemeyen tavrı şiddetle protesto edildi. 2005’ten itibaren Avrupa’nın birçok başkentinden Sevr’i hortlatmak isteyenlere karşı düzenlenen eylemlerde elde edilen başarılar anlatıldı. Esas soykırımın KKTC’de Kıbrıs Türküne karşı yapıldığı, adanın her yanının toplu mezarlarla dolu olduğu, sözde Ermeni soykırım masalının Anavatan Türkiye’mizi parçalamaya yönelik çirkin bir oyunun parçası olduğu vurgulandı.

Anavatan Türkiye’yi parçalamak isteyenlerin aynı oyunu KKTC’de de sergilediklerinin de kaydedildiği etkinliklerde, bizi birbirimize düşürerek bölmek isteyenlerin oyununa düşmememiz gerektiği, her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu ve bu birlik ve beraberliğin sağlanmasında KKTC’yi yönetenlere önemli görev ve sorumluluklar düştüğünün altı çizildi. Annan Planı döneminde Kıbrıs Türkü’ne KKTC’de ayrı referandum yaptıranların, Kıbrıs Türkü’nün self-determinasyon hakkını, yani kendi geleceğini kabul etme hakkını kabul ettiklerini; ancak söz konusu kendi irademizle kurduğumuz KKTC olunca emperyalizmin iki yüzlülüğünün ortaya çıktığı ve Batı’nın çark ettiği anlatıldı..

Anavatan Türkiye’deki terörün arkasında ABD’nin olduğuna dikkat çekilirken, Irak’ı ABD’nin yönettiği, PKK terörüne yardım ve yataklık edenin bizzat ABD olduğu ve dostumuz kim, düşmanımız kim iyice analiz ederek ona göre davranmamızın gerektiğinin önemi belirtildi.
ABD’nin ve emperyalistlerin, topla tüfekle halledemedikleri meseleleri masa başında halletmeye çalıştıkları; parlamentolarından geçirilen sözde soykırım yasalarıyla Anavatan Türkiye’den toprak koparma peşinde olduklarının tehlikesine dikkat çekildi.

Talat Paşa Komitesi etkinlikleri çerçevesinde, Ermeni ve Yunan lobi faaliyetlerinin dünyadaki başarıları analiz edilerek; bizlerin de lobi faaliyetlerine gereken önemi vermemiz gerektiğinin şart olduğu belirtildi.

Anavatan Türkiye’den, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden, Azerbaycan ve Irak’tan gelen Talat Paşa Komitesi üyesi birçok kardeşimiz KKTC’de bulundukları süre içerisinde ülkemizin çeşitli yerlerindeki Şehitlik ve Toplu Mezarları da ziyaret etme imkanı buldular.

Son gün elimize geçen bir habere göre, KKTC hükümetinin Talat Paşa Komitesi’nin konferans, yürüyüş ve mitingine KKTC devlet memurlarının katılımını yasaklayan bir genelge yayınladığını öğrendik. Bu yasaklama ve baskıya rağmen Komite’nin etkinliklerinde katılım yeterli düzeyde oldu.
Talat Paşa Komitesi Kıbrıs 2007 etkinliği hedefine tamamen ulaşmıştır. Bundan sonraki çalışmalar için gerekli moral motivasyon yeteri kadar depolanmıştır. Talat Paşa Komitesi tarihi misyonuna kararlılıkla devam edecektir. İleriki günlerde Tahran, Şam ve Bakü’den emperyalizmin kokuşmuş düzenine karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz.

Yazarın Diğer Yazıları