Harita diyor ki: Her şey vatan için değil; İsrail için

Türkiye’nin bugün nasıl bir saldırı ile karşı karşıya olduğunu görmek için haritaya göz atmak gerekir. Eğer bir büyük atlasınız yoksa mutlaka edinin. Bundan sonra harita ile düşünelim.
Önce Afganistan ve Irak’ın ABD işgali altında bulunduğunu, bu iki işgale de Türkiye’nin kısmen yardımcı olduğunu hatırlayalım. Türk halkının Kuzey Irak kaynaklı teröre tepkisine karşılık bölgedeki Türkmenlerin ölümle tehdit edildiğini unutmayalım. Ve gelişmeler bakalım: 

* Bağdat’ın kuzeydoğusundaki Diyala bölgesinde  “Amerikan ordusu yanlısı” dört aşiret lideri öldürüldü.
 
* Afganistan’ın işgaline tam destek veren Pakistan’da rejim bunalımı yaşanıyor. Afganistan’ın doğusunda pusuya düşürülen altı Amerikan, üç Afgan asker öldürüldü. 

* Pakistan’da, ABD’nin tam teslimiyet beklediği Müşerref’i devirmeye çalıştığına dair yorumlar yapılıyor.

+++

PKK saldırılarının asıl hedefinin bizim 9 Ekim günü  “ABD, PKK’nın düğmesine niçin bastı?”  sorusuna verdiğimiz cevapta olduğu gibi  “Türkiye’yi İran’a karşı kullanma dayatması”  olarak gördüğümüzün altını çizelim.   

* Washington politikalarını kaynağında takip eden gazeteci arkadaşımız Savaş Süzal, “Erdoğan Beyaz Saray’da İran tavizi verdi”  başlıklı yazısında, görüşmeden önce Türk heyetinden bazı yetkililerin ABD Başkan Yardımcısı ve gerçek başkan Cheney ile buluştuğunu yazdı:
 “Bu özel görüşmede ele alınan konu İran idi. Bir süredir ABD, İsrail’in de etkisiyle İran konusunda Türkiye’ye baskı yapıyordu. Peki, hiç dikkatinizi çekmedi mi, ne Amerikan tarafı ne de bizimkiler tek kelime İran konusuna değinmedi!” 

Devam edelim: 

* İsrail Başbakan Yardımcısı Şaul Mofaz, ABD ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, İran’ın nükleer programını sona erdirmek için  “tüm seçeneklerin masada olduğunu”  ve  “son çare olarak askeri güç kullanma seçeneğinin saklı tutulduğunu”  açıkladıktan sonra baklayı ağzından çıkardı:
“İran’a karşı birleşik cephe oluşturmak istiyoruz!” 

* İsrail’in Türk hava sahasını kullanarak Suriye’ye bir hava saldırısı girişiminde bulunduğunu da hatırlayıp Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün İsrail televizyonuna ne dediğine bakalım:
“İsrail savaş uçaklarının Suriye operasyonu konusunda İsrail hükümetinin verdiği izahat, Türkiye’yi memnun etmiştir!” 

* Bu arada, Türkiye, ABD’nin desteklediği İsrail-Filistin barışına yönelik Annapolis konferansı çalışmaları için sürdürülen mekik diplomasisine katılıyor. İsrail ve Filistinli işadamları, Türkiye’nin öncülüğünde,  “barış için sanayi projesi”  etrafında Ankara Forumu’nda bir araya getiriliyor! 

* İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez’in bugünkü Ankara ziyareti ile birlikte TRT’te Banu Avar’ın hazırladığı Sınırlar Arasında programındaki Suriye bölümü yayından kaldırıldı!  

* Türk Dışişleri, Şimon Perez için seferber olurken yarın da  Filistin’in İsrail uyumlu Başkanı Mahmud Abbas’ı Ankara’da karşılayacak! 

* Suudi Arabistan kralının da İran konusunu görüşmek için Ankara’ya geldiği konuşuluyor.
Sorarsanız her şey vatan içindir. Ama hangi vatan için? Görüyoruz ki her şey İsrail için!
Gürcistan’daki Rus-Amerikan mücadelesinin temelinde de aynı proje var.

+++

Toparlarsak, Türkiye merkezli İslam coğrafyasında her gün kan dökülüyor ve ölenler çoğunlukla Araplar, Afganistanlılar, Türkler, yani Müslümanlar! ABD adına ölenler ise siyahlar ve Güney Amerika’dan devşirilen yerliler!
Televizyonlarda  “Büyük Ortadoğu Projesi rafa kaldırılmıştır”  diye halkı uyutmaya çalışanlar kim peki?
Onlar da Kudüs’ü başkent kabul eden Türkiye Cumhuriyeti
vatandaşları!
Her şey vatan için ya!

Yazarın Diğer Yazıları