İbrahim Hacıosmanoğlu….

Trabzonspor'da İbrahim Hacıosmanoğlu, başkanlığa aday…
Nuri Albayrak ile Trabzonspor'u yönetmek üzere bindiği trenden yolun yarısında inen Hacıosmanoğlu, adaylığını açıkladığı basın toplantısında net ifadeler kullandı.
"Net ifadeler kullandı" diyoruz, çünkü, bu ülkede hemen hemen her alanda yönetim makamında bulunanların kıvırmayı alışkanlık haline getirdiği bir süreçte, insan davranışının gereği olmasına rağmen, kıvırmadan konuşmak ayrıcalık haline geldi de onun için…
Ama yine de, görevde bulunduğu süre içinde Trabzonspor'a olumsuzlukları yaşatan yönetimin içerisinde belirli bir müddet de olsa bulunması, suça iştirak anlamı taşır kanaatindeyiz.
50 trilyon liraya dayanan borcun Trabzonspor başkanı için korkutucu bir rakam olmaması gerektiğini belirtmesi, özellikle borçlandırarak tahakküm altına alma politikalarının uygulandığı günümüz Türkiye'sinde, bin nevi ayakta duruş olarak algılanmalı..
Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'ın Aralık kongresinde özellikle Trabzon'dan aday olacak isim üzerinde etkili olacağının belirtilerek, bu konudaki düşünceleri sorulması üzerine Hacıosmanoğlu'nun, "Camiayı bir araya toplayacak Trabzonspor başkanıdır. Başkaları değildir. Ekip veya uzlaşma başkanın etrafında olur" ifadeleri, sadece spor kulüpleri değil, başta siyasi partilerde dahil tüm örgütlerde işe hakim lider, başkan, genel başkanların Türkiye'de sevk ve idarede çok etkili oldukları gerçeğinin altını çizmekten başka bir şey değildi..
Hacıosmanoğlu'nun, Akyazı'da denizin doldurularak 100 milyon doları aşan stat projesi yerine, "Trabzon'un ve Trabzonspor'un futbol madebi olan Hüseyin Avni Aker stadında iyileştirmeler yapılarak 35 bin kişilik hale getirilmesi, 24 saat işlerlik kazandırılmasının daha doğru olduğu düşüncesindeyiz" fikri, olabilirlik açısından daha mantıklı görünüyor.
Görünen o ki, İbrahim Hacıoosmanoğlu, bir müddet başkan yardımcılığını yaptığı Nuri Albayrak'ın karşısında oldukça iddialı…
Tabii Albayrak aday olursa…
"Trabzonspor'a başkan Trabzon'dan olmalı" diyenlerin Faruk Özak'tan da destek alarak sürdürdükleri aday arayışı, "Bu işi yapabilir" görüntüsü veren bir adayı delegelerin önüne koyabilirse, 3 adaylı bir seçim yaşanacak demektir.
Biri Hacıosmanoğlu, diğeri Albayrak, üçüncüsü ise Trabzon'dan biri olacak seçimde ibre kimden yana olabilir?
"Yüzde 90'ını belirledim" dediği ekibinin yeterliliği konusunda şüpheler olmasına rağmen bugün için ibre İbrahim Hacıosmanoğlu'nda yana denebilir…
Ama, daha kongreye bir ay var..
Yarın her şey olabilir…

Yazarın Diğer Yazıları