Ağzını açan 301 diyor

AB, TCK’nın 301’inden rahatsız. ABD, TCK’nın 301’inden rahatsız. PKK, misyonerler, ASALA’nın yüzüne  “entelektüellik”  maskesi takmış Türkiye versiyonları, İmralı’daki câni, terör örgütüne  “terör örgütü”  demeyen DTP de 301’den rahatsız.
Peki, 301 kimlerden rahatsız ona bakalım:
Türklüğü, Cumhuriyeti veya Türkiye Büyük Millet Meclisini alenen aşağılayan..
Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini, Devletin yargı organlarını, askerî veya emniyet teşkilatını alenen aşağılayan..
Türklüğü aşağılamanın yabancı bir ülkede bir Türk tarafından işlenmesi halinde, verilecek ceza üçte bir oranında artırılır.
Eleştiri amacıyla yapılan düşünce açıklamaları suç oluşturmaz.
İşte 301, bunları diyor. Peki bu 301’den rahatsız olan Amerika ve AB’de neler oluyor?
 Hani Danimarka’da Peygamberimize hakaret eden karikatürler yayınlandı ya. O günlerde İngiltere’deki Müslümanlar bu hadi-
seyi protesto etmek için bir gösteri düzenledi-
ler. Bu gösteriye katılan Umran Yaved isimli bir İngiliz vatandaşı tuttu,  “ABD ve Danimarka’ya ölüm!”  diye bir slogan attı. Sen misin böyle slogan atan,  İngiliz mahkemesi tuttu Umran Yaved’i, “Cinayete teşvik suçundan”  mahkûm etti.
İster inanın ister inanmayın amma İngiliz yasalarına göre Yaved’in  “ömür boyu hapis cezası” alma ihtimali var.
Oysa Türkiye’de bırakınız  “Türkiye’ye ölüm” diye slogan atmayı, adam eline Kalaşinkof’u alıyor ve beline bir iş hanını havaya uçurabilecek patlayıcıyı sarıp “ölüm”ün ün ta kendisini oluyor. Gerçek bu iken sen bir Avrupalı olarak tutuyorsun, Türkiye’ye,  “Biraz daha hakaret, biraz daha öldürme hakkı!”  dayatmasında bulunuyorsun.
Hangi birini anlatalım..
Amma, Ahmet Faruk isimli bir Amerikan vatandaşının koltuğunda namaz kılmasının yolcular tarafından şikâyet edilmesi üzerine yaka paça uçaktan indirilip yolculuğunun engellenmesine ne demeli?
Türkiye’de ABD’li ve Avrupalı diplomatlar Güneydoğu’yu mesken tutuyor, kimi,  “Kürdistan’da olmaktan mutluyum”  diyerek zılgıtlar çekiyor, kimi,  “Ey Kürtler, bırakınız şu Türklerle bir arada yaşama inadınızı, farklılıklarınız üzerinde durun da, size arka çıkalım!”  diye yıllardır fitne tohumları ekiyor, Türkiye bunlardan hiç birine,  “Sen ne yapıyorsun!”  demiyor.
Şu haberi bir okuyun:
“İngiltere’nin ilk Müslüman Devlet Bakanı olan Uluslararası Gelişme Bakanı Shahid Malik, dün seyahat ettiği ABD’deki bir havaalanında bir yılda ikinci kez gözaltına alındı. Bakan Malik, Washington’daki Dulles Havaalanı’nda 40 dakika kadar gözaltında tutuldu. Polis, Malik’in el bagajında da bomba araması yaptı. Malik, geçen Kasım ayında uçtuğu New York’taki JFK Havaalanı’nda da gözaltına alınmıştı.”
Demek ki neymiş?
Bir Müslüman’ın, bir Türk’ün Batılıların Türkiye’de yaptığının binde birini Batı’da rüyasında görmesi bile mümkün değil. Yahu adamlar,  “Ermeni soykırımı olmamıştır!”  bile dedirtmiyor..
İşte Türkiye’den  “Biraz daha özgürlük” talebinde bulunan ve işte Türkiye’deki 301’den rahatsız olan ABD bu. Ve Avrupa bu ABD’den memnun  amma, misyonerlerin cirit attığı, CIA, MOSSAD ve Soros’un ceplerine para koyarak Türk devlet, millet ve tarihine küfür ve hakaretler yağdırttığı gazeteci, edebiyatçı ve öğretim üyelerinin cirit attığı Türkiye’den memnun değiller.
Hep,  “Biraz daha, biraz daha!”  diyorlar..
Ve bu ABD,  “terör örgütü”  ilan edip  “ortak düşmanımız”  dediği PKK’yı, PEJAK’laştırıp İran’a musallat ediyor ve bu Avrupa  “terör örgütü”  dediği PKK’yı  Avrupa Parlamentosu’na  “daimi üye”  yapıyor! Öyleyse o zaman bunlar ısrarla niye  “301”  diyor!

Yazarın Diğer Yazıları