Gökdeniz'e oynamak tek çare...

Trabzonspor parça parça… Saha dışında da, saha içinde de…
Saha dışındakilerin, Trabzonspor'u kurtarma hesabına değil, kendi ekonomik, siyasal ve kişisel çıkarları için parça parça  haline getirmelerinin sonucu genel kurulunu bile yapamadı..
Saha içi de dışından pek farklı olmadı… Özellikle ilk yarıda… Oyun disiplininden kopmayan, koşan ve hareketli oyuncularını iyi kullanan Büyükşehir Belediyespor karşısında birkaç parça halinde futbola benzeyen bazı  hareketler vardı o kadar..

Rakibi Erman ile orta alanda, Sertan ile forvette büyük bir hareketlilik yaratırken,  tank gibi ağır Ayman, gezintiye çıkmış Ceyhun, topa yükselmeyi beceremeyen Umut ve de ayağının ayarı bozulan Yattara ile Trabzonspor  sahada birbirinden bi haber adamlar görüntüsü verdi.
Gökdeniz, kenarlardan kurtulup, kaleye yakın kesimlerde kendine yer bulduğu anlarda ne denli etkili olduğunu gösterdi. İlk yarının aksine ikinci yarı kaleye daha yakın oynamasının semeresini de Trabzonspor gördü.

Gökdeniz'in yeri, santrforun hemen arkası veya civarı… Ama sol kanat yokluğundan olsa gerek teknik adamlar ister istemez bu oyuncuyu kenara kaydırıp, kendilerine yazık ediyorlar.
Topa yükselmeyen Umut dedik ama, maçın başından sonuna kadar, Trabzonspor gökdelen misali rakibin ceza alanına havadan göndermeyi sürdürmesini anlamak mümkün değildi.
55. dakikada kenara yakın pozisyonda Sertan'ı gereksiz yere indiren Ceyhun, sahadaki en etkili hareketini yaparak penaltıya sebebiyet verdikten sonra çıktı ve bir anlamda Trabzonspor'u da rahatlattı.

Erman'ın golünden sonra, Büyükşehir Belediyesi biraz dikkatli olabilse, 10 dakika içinde farkı 3-4'e çıkarması işten bile değildi. Onlar bunu beceremeyince, Trabzonspor'un en etkili silahı Gökdeniz'in sahne aldı ve takımını sırtlayıp, götürerek ipten aldı denebilir. Bu kadro içinde, Trabzonspor oyunu Gökdeniz üzerine kurmaktan başka bir şey yapamaz, yapmamalı… Böyle bir uygulama hiç değilse gol atma ihtimali var. Umut ile ise tamamen tesadüfi bir iştir gol atabilmek..
Trabzonspor, geçen hafta Gaziantep karşısında ipten dönmüştü, bu hafta da aynısı oldu denebilir.

Yazarın Diğer Yazıları