Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Hulki CEVİZOĞLU

Hulki CEVİZOĞLU

"1919'UN ŞİFRESİ"

Satış rekoru kıran, uzun zaman “en çok satan kitaplar” listesinin başında yer alan “İşgal ve Direniş (1919 ve Bugün)” adlı kitabımı yazarken, çok ilginç bir gerçekle karşılaşmıştım.
1919’da ülkemizi işgal eden sömürgecilerin başında ABD’yi gördüm!..
Oysa, hiçbirimiz okul yıllarından bu yana ABD (Amerika Birleşik Devletleri) adını duymadık!.. İşgalci ülkeler olarak Yunanistan, İngiltere, Fransa ve İtalya’yı biliyor, onların yaptıklarını okuyorduk.
Sanki, “gizli bir el” (!) resmî tarih kitaplarımızdan ABD adını kazıyıp, çıkarmıştı!..

GİZLENEN TARİHİ GERÇEK..

 “İşgal ve Direniş” te bu gerçeğe yer verdim. Kitap yayınlandıktan sonra, çeşitli kaynaklar “İ ş g a l c i  A B D” gerçeğine ilgi duydu. Hatta, çok sayıda tarih öğretmeni beni arayıp, “Bunları biz de bilmiyorduk, şimdi öğrencilerimize sizin kitabınızı okutuyoruz” dedi. Ben de katıldığım konferanslar ya da televizyon programlarında bu gerçeği vurguladım.
Ancak bir eksik vardı: Fotoğraf!..
Onu da, -ilginçtir ki, tarihçi olmayan- ünlü bir profesörümüz haber verdi: “Kitabı ilgiyle okudum. Yazdıkların çok doğru. ABD’nin Türkiye’yi işgaline ilişkin bir fotoğrafı ben gördüm. İstersen sana da göndermek isterim” dedi. Dünyalar benim olmuştu. Hemen fotoğraf(lar)ın peşine düştüm.
Ve bana gelen bir kaynak, araştırmalarım sonucu onlarca kaynak oldu..
Yaklaşık yüz yıldır gözlerden kaçırılan ve “resmi tarih” dışına atılan gerçek, başlı başına bir araştırma konusu durumuna geldi.
Sonuçta sıkı bir çaba ile “1919’un Şifresi” adlı kitabımı yazdım. Şu anda tüm kitapçılara dağıtılmış durumda. Bu kitabı, “İşgal ve Direniş” kitabı ile birlikte okumanın “tamamlayıcı yarar” sağlayacağına inanıyorum.

ATATÜRK, İNGİLİZLER’DEN GENEL VALİLİK Mİ İSTEDİ?..

Olay yaratacağına inandığım bu araştırmada neler var? Hangi soruların yanıtları veriliyor?.. İşte o sorular ve kitabımın içeriği:
- ABD’nin “1919’daki PKK’sı” Yunanistan!.. ABD’nin Yunan ve Rum’la ortak “işgal mitingi” !..
- Mustafa Kemal, Amerikan generali ile niçin gizli görüşme yaptı?.. ABD başkanına yazdığı mektupta ne vardı?..
- Mustafa Kemal ABD mandası’ndan yana mıydı?.. İngilizler’den “Anadolu Genel Valiliği” mi istedi?... Belgeler konuşuyor..
- Gözlerinize inanamayacağınız fotoğraflarla, Türkiye’deki ABD işgal    gemileri, bayrakları ve temsilcileri!.. Samsun’a çıkmaya hazırlanan ABD askerleri!.. Samsun’u bombalayan işgal gemileri...

HAYALİ İŞGAL’DEN GERÇEK İŞGAL’E..

- ABD Başkanı Wilson’un açıklamaları:
- “Türkiye diye bir şey yok ki, büyükelçi göndereyim!..”
- “İstanbul, Vatikan gibi tek devlet olacak!..”
- ABD Kongresi: “Türkiye Birleşik Devletleri kuracağız!”
- ABD resmi belgesi: “Kürtler her zaman sorun olmuştur!..”
- ABD: “Ermenilerin soyu suçsuz değildir!..”
- İngiltere: Kürtleri kullanalım!..
- Atatürk Nevruz’u nasıl kutladı?..
- Atatürk’ün Musul-Kerkük ve Süleymaniye’yi istemesinin belgeleri..
- ABD planı: “Yabancı sermayeyi korumak için asker getiririz!..”
Ben tarihe önemli bir belge kazandırırken, bayram öncesi hem bayramınızı kutluyorum, hem de bunu bir bayram armağanı olarak sizlere        sunuyorum.
Türkiye’nin ABD tarafından işgal edileceği “varsayımını” kurgulayan     “Metal Fırtına” adlı roman bile 500 bin adet satarken, geçmişte yaşanan   “gerçek” ABD işgalinin, tarihten        gizlenen bir gerçeğin belgeselinin onu geçmesi, ulusal bilincimizi  gösterecektir.

Yazarın Diğer Yazıları