Defans hatalarıyla...

İstanbul'da hava soğuktu, ama Şükrü Saraçoğlu'nun tribünlerinde oturanlar, sahadaki futbol ile ısındıkları için hiç üşümediler dense yeridir. Hele hele ilk yarıda…

Fenerbahçe ile Trabzonspor'un birinci devrenin son maçındaki tempolu mücadelesi adeta yüksek ateş gibiydi ve  havayı ısıtıyordu.

Ancak, Trabzonspor'un ateşi kontroldeki sıkıntısı özellikle defansta başına büyük sıkıntılar açtı.
Öncelikle, Ersun Yanal'ın, sürekli kaleci değişiminden vazgeçmesi gerekiyor.
Neden derseniz?  Bir maç Ahmet, diğerinde Jefferson, olmadı yine Ahmet..
Bu kararsızlık, kaleciler için oynaya oynaya kazanılabilecek defansla uyumu ortadan kaldırıyor.
Trabzonspor'un yediği ikinci ve üçüncü golde bu uyumsuzluk bariz şekilde ortada idi.. İlkinde ise Ahmet'in hatası çok büyüktü..

Trabzonspor'un özellikle Hüseyin başta olmak üzere defanstaki büyük hataları Fenerbahçelileri kaleye yaklaştıkları her pozisyonda golle buluşturdu.

Ama, Fenerbahçe'nin defans hatalarında ise Umut,  10 ve 12'inci dakikalarda aynı beceriyi gösteremedi. Bu oyuncuyla Trabzonspor'un forvetteki sıkıntısını çözebilmesi  çok zor..
İlk yarıda oyunun kontrolünü Yattara'nın mükemmel oyunu ve Gökdeniz'in driplingleri  ile elinde bulunduran bordo-mavililerde, hakem Bülent Yıldırım'ın savunmada Hüseyin, Ayman, Serkan ve Erdinç'e üst üste sarı kart göstermesi oyundan atılma tedirginliği yarattı. Ancak, hakem Yıldırım, aynı tercihleri Fenerbahçe için kullanmadı. Örneğin, 29. dakikada Semih'in Erdinç'e arkadan hareketine faul verdi, ama gerektiği halde  kullanmaktan imtina etti.
Her iki takım oyuncuları ilk yarıda yaptıkları hataları soyunma odasında teknik adamlardan yedikleri zılgıtlardan olsa gerek, ikinci yarıda fazla tekrarlamamaya gayret ettiler. Bu nedenle de maçın ilk yarıdaki ateşi azaldı.

Ancak, "alışmış kudurmuştan beterdir" boşuna denmemiş ki…
Çağdaş, bu yarıda bariz bir hata yaptı. Ancak golcü Semih'te  vuruş noktasında rakibine ayak uydurunca Trabzonspor kalesi dördüncü  golden kurtulmuş oldu.
Trabzonspor'un defans hatalarını asgariye indirmekten başka çaresi yok. Çünkü, hücumda bu hataları telafi edebilecek kadar gol atacak bir santraforu yok.10 tane pozisyondan bir tanesini oda şansa gol yapabilen Umut ile bu telafi başlı başına bir imkansızlık zaten…
Kadıköy'de  birinci devrenin son tangosunda, Trabzonspor iyi oynadı, iyi mücadele etti. Ama bunun karşılığını alamadı. Yine de ara transferde yapılacak desteklerle, "Bu takım ikinci yarıda iyi işler yapar" umudu verdirtti.

Yazarın Diğer Yazıları