Çete kurarsan af var, kurmazsan yok!

PKK’ya af , “Teröristi dağdan indirmek”  olarak takdim ediliyor. Yasa üzerine yasa çıkarılacak ki pişmanlık bildiren teröriste estetik ameliyat yapılsın, cebine para ve pasaport konulsun, Türkiye ile karşılıklılık ilkesine göre anlaşması bulunan ülkelerde istediği gibi gezsin dolaşsın, iş kursun!
Buna karşılık bireysel suç işlemiş olanlar cezalarını sonuna kadar çekecek!

* * *

Bu garip durumu, kendisine yönelik silahlı saldırıda üç kişiyi öldüren bir tutuklu hatırlatıyor. Davası devam ettiği için ismini
veremiyorum.
Bakın neler diyor:
“Silahlı saldırıya uğradım ve üç kişi üç ayrı silahla bana aynı anda ateş etti. Kendimi korudum, üçü de öldü. Müebbet hapis talebiyle yargılanıyorum. Vicdanen müsterihim. Fakat gazetelere bakıyorum da 12 yıl Osman Öcalan denilen caninin korumalığını yapan kişi, 10 gün içinde serbest bırakılmış! Ne çabuk anladılar 12 yılda hiçbir suça karışmamış olduğunu? Nasıl kanaat getirdiler?
‘PKK vampirlerini nasıl affederiz, ceplerine nasıl milyarlar koyarız’ diye hazırlıklar yapılıyor. Fakat, tıpkı Rahşan affında olduğu gibi PKK’ya af yasası da genişletilecek, genelleştirilecek ve hakkında birçok dava açılmış siyasi de bundan faydalanacak! Sonra da ‘Biz böyle olsun istemedik ama Anayasa Mahkemesi yasayı genişletti’ diyecekler.
Meşhur 221’inci madde ‘örgütlü suç’ diyor. Af çıkarsa örgütlü suç olduğu için mafyayı da kapsayacak! Yani suç örgütü kurmak veya üyesi olmaktan hakkında takibat yapılan herkes aftan faydalanacak. Suç örgütü için adam öldüren, bu yasadan faydalanıp çıkacak. Onurunu, haysiyetini, namusunu veya canını korumak için bireysel olarak elini kana bulayan ise af kapsamı dışında bırakılacak. Şöyle denilmiş olacak: ‘Pastadan yemek istiyorsan organize olacaksın, çete olacaksın, mafya olacaksın, terör örgütü olacaksın, devlete silah çekeceksin, yoksa pastanın yanına bile yaklaşamazsın!’
Bu yasaları hukuk profesörleri, doçentler hazırlıyor. Rahşan affı da bir hukuk profesörü Adalet Bakanı iken çıktı. Rahşan affında ırza geçenler affedilmedi, ırza geçip öldürenler affedildi! Sonra Anayasa Mahkemesi eşitlik ilkesini bozuyor gerekçesi ile affı genişletti.
PKK affı da öyle olacak! Sanıyorum kimseye çaktırmadan, ‘yarın bir gün dokunulmazlığı kaldırmak zorunda kalırsak ne yaparız’ diye kara kara düşünenler de bir hesap peşinde. O gün geldiğinde, yani dokunulmazlıkları kaldırıldığında daha önce işlemiş oldukları suçlar af kapsamına girmiş olacak. Haklarında kesinleşmiş hüküm bulunmadığı için de kimse onları suçlayamayacak. Hatta suçlayanlar hakkında tazminat davası açıp kazanacaklar!
Herkes kendine yakışanı yapar! Bu siyasi irade, affı çıkaracak!  Bu anlaşıldı. Zira, Coni amcalarının onlara vefa borcu var. Besleyip büyüttükleri, palazlandırdıkları canilerini tamamen yüzüstü bırakamazlar.
Evet ben de böyle bir aftan
yararlanabilirim.
Fakat, ifade özgürlüğünden, bireysel haklardan söz eden siyasi irade, yasaya öyle bir madde koymalı ki isteyen tutuklu veya hükümlüye yararlanmayı ret hakkı tanınsın. Ben bir Türk evladı olarak, PKK terör örgütüne yarayacak bir affa malzeme olmak istemiyorum. Hiçbir güç beni PKK’ya garnitür yapamaz. Böyle af olacaksa olmaz olsun.
Biz hayatımız boyunca bedel ödedik, slogan milliyetçiliği yapmadık. Devletin ve milletin menfaatleri, benim burada kalmamı gerektiriyorsa razıyım; hatta canım da isteniyorsa vermeye hazırım.”
Yorum sizin! 

Yazarın Diğer Yazıları