Trabzon Brezilya hattı

Özkan Sümer zamanında, yani bundan 7 yıl önce alınanlar ile (ki bunlar arasında yine Özkan Sümer’in 100 milyar lira vermeyerek Fenerbahçe’ye gitmesine yol açtığı Aurello da var) Trabzonspor’un Brezilya’da başlayan macerası, Jefferson ve Eller ile devam ettikten sonra, futbolcu aramaktan çıktı ve adeta Rio Karnavalı’nı izleme bahanesine dönüştü.
“Futbolcu alamadık ama, Lazaroni’yi teknik direktör olarak kadroya kattık” diyen Atay Aktuğ  yönetimi, büyük paralar verdikleri Brezilya’lı teknik adamlar kısa sürede yollarını ayardı.
Bir önceki dönem yönetim kurulu üyesi olan Faruk Kanca’nın neredeyse 40 gün tatil yaptığı Brezilya’dan  eli boş dönmesi (ki, diğer kulüplerin hemen hemen hepsi istediklerini alıp geliyorlardı) ile başlayan Trabzonspor kesesinden seyahatler, bu dönem genel menajer Necmi Perekli ve ardından  yönetim kurulu üyesi İbrahim Baturoğlu ile devam etti.
Baturoğlu, herkesin çatır çatır futbolcu alabildiği Brezilya’da Fernando ile Alex için hangi masaya oturdu bilinmez, işler beklenildiği gibi arap saçına döndü.
Baturoğlu da bundan öncekilere oranla tatilini biraz daha kısa keserek gerisin geri Trabzon’a döndü. Trabzonspor’a onca paraya mal olarak. Aslında sadece Brezilya’dan değil, Trabzonspor, içten, Avrupa’dan, Rusya’dan bir futbolcu almaya kalksa her ne hikmetse, bedel başlangıçta söz konusu edilenin birkaç katına çıkıyor. Gerçekleştirilirse, bu transferlerden aracılık yapanların nemalandıkları dedikoduları yayılıyor.
Sıradan bir Anadolu takımı 500-600 bin dolara futbolcu alabiliyor, aynı oyuncu Trabzonspor söz konusu olunca 2-3 milyon dolardan dem vuruluyor.
İşte son iki isimde olduğu gibi. Adam başı 1 milyon dolardan anlaşılan 2 Brezilyalı, araya kimler girdiyse, 3-4 milyon dolardan dem vurmaya başladılar.
Trabzonspor onca yaşanan karmaşa ve şaibeler nedeniyle Trabzon-Brezilya hattını, yararı olacaksa bile artık kapatmalı. Çünkü, pis kokular sadece buruna gelmekle kalmıyor, camiayı da sarıyor.
İyi de, camia dediğimiz yerde, doğru-dürüst bir yönetim yok ki!..
Atalarımız “Balık baştan kokar” boşuna dememişler ya. Başsız bir vücudun işlevini yerine getirebildiği nerede görülmüştür ki?
Bu nedenle Trabzonspor’u bugün yönettiklerini zannedenler, erteledikleri kongre sürecindeki gerekçelerin eksiklerini derhal gidererek işe doğru yerden başlanmasını sağlamalıdırlar.
Bunun için de Ocak ayı yetmeyeceğine; Trabzonspor’da bu sezon şampiyon olamayacağına göre, pahalı transferler yerine gerekli olan 2-3 ismi ucuza mal ederek bu süreci atlatmayı yöntem olarak seçmeliler.

Yazarın Diğer Yazıları