Egemen Bağış'a göre Gül, Bush'a danışmanlık yaptı!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, Memur-Sen Akademisince düzenlenen  “Orta Doğu ve Türkiye Sempozyumu” nda yaptığı konuşmada,  “Türkiye’nin, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde demokrasinin ve sivil toplum kuruluşlarının güçlenmesi, kadının toplumsal hayatta daha fazla yer alması, medyanın şeffaflaşması, serbest ticaretin gelişmesi için BOP’a destek verdiğini, hiçbir zaman hedef ülke olmadığını”  söyledi.
İyi güzel de Amerika’nın sivil toplum kuruluşu adı altında CIA’nın Soros tipi darbeler örgütlediğini, Ukrayna, Gürcistan ve Kırgızistan örneklerinden bilmiyor muyuz? Medyanın şeffaflaşması ise yabancılaşması hatta Murdoch’laşması anlamına gelmiyor mu? En azından Türkiye’de yapılan bu değil mi? Bu nasıl serbest ticaretin gelişmesidir ki, Türkiye-İran arasındaki ekonomik ilişkiler ABD’yi rahatsız etmektedir?
Ayrıca, BOP’un 22 İslam ülkesinde haritanın değiştirilmesi demek olduğunu söyleyen de ABD Dışişleri Bakanı değil mi?
Bu durumda BOP’un yandaşı olmak, emperyalizmin işbirlikçiliğini yapmak değil de nedir? (İşbirlikçilik kavramı, Egemen Bağış’ın partisine yağcılık yapan liberal çevrelerde artık eleştirmek için değil övgü için kullanılmaktadır!

* * *

Bağış,  “5 Kasım’da Türkiye’nin Irak politikasında da çok önemli gelişme olmuştur. Artık Amerika’nın Irak komutanının masasındaki ekranda hangi görüntü varsa, o görüntü Pentagon’daki ABD Genelkurmay 2. Başkanının masasına nasıl yansıyorsa benim Genelkurmay 2. Başkanımın da masasına aynı şekilde yansımaktadır. İşte anında kullanılabilir istihbarat paylaşımı bu demektir. Cumhurbaşkanımızın son ziyareti de bu kararlığın teyidi anlamına gelmektedir”  diye de bir ifade kullandı.
Bize göre böyle bir istihbarata bel bağlamak, milli bir devlet için utanç vericidir! Yine Egemen Bağış,  “Bush, cumhurbaşkanı Gül’ün ziyaretinin 8 Ocak’ta olması konusunda çok ısrarcı davrandı. Çünkü, Orta Doğu ziyaretinden önce bölgeyi, en iyi bilen liderlerden birinden dinlemek istedi. 8 Ocak’ta sayın Cumhurbaşkanımızla görüştü. Birkaç saat sonra da Ortadoğu’ya gitti”  diye bir itirafta da bulundu! Bu açıklamaya göre, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı, ABD Başkanı Bush’a Orta Doğu konusunda danışmanlık yapmak için Washington’a gitti!

* * *


Egemen Bağış kimdir? AKP Genel Başkan Yardımcısı! Kim adına açıklama yapıyor? Cumhurbaşkanı adına, Genelkurmay Başkanı adına, BOP adına!
Bush, şöyle kolundan tutup salladı ya, adamcağız, kendisini her konuda vaaz vermeye yetkili zannetmeye başladı.
Cumhurbaşkanı’nın basın danışmanı mısın, Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Başkanı mısın, yoksa Beyazsaray sözcüsü müsün Egemen Bağış?

İsrail’in korkusu

Fakat, ABD Başkanı Bush’un Gül ile görüşmesinin İsrail ziyarete öncesine denk gelmesi bence de bilinçli bir karar. Bazı hahamlar İran tehdidinden o kadar korkuyor ki, Bush’un ziyaretinden önce kendisine iletilmek üzere, İsrail’in Yahudilere ait olduğuna ilişkin bir açıklama yapmasını ve Amerika’daki Yahudilerin İsrail’e göç etmeye teşvik edilmesini isteyen bir mektup yazdı.
Demek ki İsrail’in korkusu hala geçmiş değil! Ve asıl mesele İsrail’in güvenliğidir!
Irak’taki Amerikan güçlerinin komutanı Orgeneral David Petraeus’un “Irak’ta İran kökenli patlayıcılarla düzenlenen saldırıların son günlerde hızla arttığını” idda etmesi, Suudi Arabistan’ın önde gelen gazetelerinden El Riyad’ın, ABD’nin İran’a yönelik muhtemel bir saldırıda Suudi topraklarını sıçrama tahtası olarak kullanmasına müsaade edilmeyeceğini yazması da eş zamanlı gelişmeler!
El Riyad, “Varsayılan İran tehlikesi, dünyada nükleer silaha sahip 10 ülke arasında bulunan mevcut İsrail tehlikesini azaltmaz”  diye de yazdı.
AKP’nin bu konuda bir görüşü var mı Egemen Bağış?

Yazarın Diğer Yazıları