1 Trilyonluk Umut…

Onda birlik Trabzonlu İbrahim!...
Ankara'da ikamet eden Oflu hemşerimiz Yavuz Mollasalihoğlu'nun, "Umut'a çok yükleniyorsun. Haklısın da.. Ama, alternatifi yok ki.." iletisi aklımızdayken, henüz 3. dakikada Ayman'ın pasıyla ceza sahasının çarprazından yaptığı vuruşla golü bu oyuncunun kaydetmesi, zannederim ki, tribünlerdeki az sayıda seyirciyi  "Puan kaybetme endişesi yaşamadan bir maç seyredeceğiz" diye düşündürmüştü. Ama  hiçte öyle  olmadı…
Trabzonspor'da Umut ile forvette yaşanan sıkıntının daha fazlası defansın ortasındaki stoperlerde mevcuttu. İlk kez yan yana oynayan Hüseyin-Tayfun ikilisi de göbekteki sıkıntıyı gideremedi.
55. dakikada da bu sıkıntı kendini belli etti. Sandro, elle düzeltmeyi de hakemin fark etmediği pozisyonda göbekten yaptığı vuruşla golü kaydetti. Ardından da mutlak pozisyonları arkadaşları peşpeşe harcamasalar, Oftaş'ın ikinci yarının hemen başlarında 2 farklı bir üstünlüğe yükselecek, böylelikle de maçın sonu çoktan belli olacaktı. Ama Trabzonspor'un sonu, sona yakınken belli oldu…
Aslında, maçın her iki tarafı ile ilgili ifade anlamında minik, ama parasal anlamda büyük bir mukayese yaparak, gerçeğe parmak basmak lazımdı.
Bunun içinde, Oftaş'ın santrafor mevkiinde oynayan geçen yıl Trabzon'un ikinci lig ekiplerinden Arsinspor'dan 100 milyara alınan İbrahim Şahin ile trilyonluk bedeli olan Umut'u terazinin ayrı ayrı kefelerine koymak yeterli olacaktır.
Ersun Yanal'ın, en büyük gol umudu olduğu için, sahanın her yanı için serbest bıraktığı Gökdeniz'in  son maçlardaki yokluğu, Yattara'nın ise kopukluğu devam edince, genç Barış'ın çabaları çok fazla işe yaramıyor. Oftaş karşısında yaramadı da…
Trabzonspor camiasında herkesin, küme düşmeyi akıllarından biraz olsun çıkarmada dönüm maçı olarak değerlendirdikleri karşılaşma, tam tersi, daha büyük endişelere sebep olacak bir yenilgi ile tamamlandı. Artık, hiç kimse, geride kalan bölümde, "Trabzonspor için küme düşme korkusu olmaz" diyemeyecek; demiyecektir.
Mevcut yönetimin de, "Nasıl olsa 9 Şubat  kongresinden sonra yokuz. Şimdiye kadar olduğu gibi, bizi pek ilgilendirmez"  yanlışına hizmete devam etmesiyle,  ancak 3. ligde mücadele edebilecek bir takım görüntüsünü veren Trabzonspor için, bundan sonrası çok ama gerçekten çok zor olacak.
Hem de, sadece Trabzonspor taraftarına değil, Türkiye'de futbolu düşünen, futbolla yatıp kalkan herkese acı verecektir.
Evet, kim "her işin başı para" demiş ise, halk etmiştir.
İşte, 100 milyarlık Trabzonlu İbrahim Şahin… İşte 1 trilyonluk Umut Bulut ve kendine eşdeğer para alan arkadaşları…

Yazarın Diğer Yazıları