Ermeniler ve Hrantlar bayrağa saldırdı

Haberleri izlerken gene sinirlerim bozuldu. Bu filmleri, bu hikâyeleri her 20 senede bir ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorlar. Her zaman da aynı sayıda aynı kafada gruplar. Hrant Dink’in anma töreninde yaşananları kastediyorum. Ermeni ve Hrantlar, adaşları, ırkdaşlarının kayıplarını anarken Türk bayrağına, Kıbrıs anma törenine katılanlara, parti binalarına saldırmış. Niye şaşırdınız anlamadım, onlar Türk bayrağına ve ülkesine hep saldırdılar ve saldıracaklar da. Saldırganlar için kendilerine devrimci diyen bir grup dedi spiker.

Doğrudur ama bu devrimcilik ne menem şeydir ki devrimciler nedense hep söyledikleri ve attığı sloganların dışında bir hedefe doğru gittiler. Bu kişiler söylediklerinin hep tersini yaptılar. Sosyalizmden söz edip, kapitalizmi telin ettiler ama sonuçta gidip kapitalist oldular. Devrimciliği ilericilik olarak sattılar ama sonuçta gidip, gericilere paspas oldular.

Örnek mi istiyorsunuz, alın size bizim nesilden örnekler; aralarında Ertuğrul Özkökler, Cavit Kavaklar, Hasan Cemaller, Altan ailesi, Yasemin Çongarlar, Cengiz Çandar’lar, Nuri Çolakoğulları, sizlere ha deyince sayabileceğim daha yüzlerce yüzlerce isim. Bakmayın öyle, atmıyorum, bir dönem ülkede devrim yapacağını savunarak, darbeciliğe ve halk ihtilaline soyunanlar, bugün ülkenin TÜSİAD üyeleri ve gericilerin de en büyük destekçileri. 

Ama bu kişilerin ortak buluştukları noktaya da dikkat etmeniz lazım. Bu saydığım yukarıdaki isimlerin her birinin iktidarla dans ettiklerini, onlara nasıl destek verdiklerini unutmayın. Hepsi zengin oldular, hepsi bir şekilde birilerine arabulucuk yaparak kese dolduruyor. Arabuluculuk yaptıkları kişiler, bir zamanlar adına devrim yapacakları halk falan değil. Şu ana kadar eskilerden züğürt bir devrimci kalmadı, yurt dışına kaçanları bilmiyorum.

Beni rahatsız eden, bu kişilerin önlerindeki en büyük devrimi kabul etmeden, devrimden söz etmeleri. Atatürk tarafından yapılan Türk tarihinin en büyük devriminden söz ediyorum. Kıyafetten alfabeye, eğitimden sosyal yaşama kadar ülkeyi bir bataktan çıkarıp İslam âleminin içinde emsali enderi olmayan bir ülke haline getirmişti. Türk kadınını, İslam âlemindeki ezilmiş, varlığı kabul edilmeyen durumdan çıkarıp saygı duyulan, Türklerin atalarında gördüğü saygın yerine oturtmuştu. Ama bizim sözde devrimciler, birincisini anlamadıkları bu devrimin, oturup ikinciden söz edip duruyorlar. 

Edecekler tabii. Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak isteyen Kuzey Iraklı bir aşiret reisi Talabani ve Barzani’ye üç kuruş komisyon alacağım diye alet olanlar, kurulacak Kürt devletinde iş kovalayanlar, İmralı’dakinin salıverilmesinde doğrudan veya dolaylı rol oynayanlar onlar değil mi? Ne bekliyorsunuz?

Gençliklerinde halklara özgürlük diye bağıranlar, yeşertmedi mi PKK terör örgütünü? Tabii ki Atatürk’e, onun cumhuriyetine düşman olacaklar. Osmanlıdan kuyruk acısı olan, Avrupa Birliği’ne giriyoruz diye Atatürk’ün herkesi şaşırtan kurduğu cumhuriyeti, sistemi ve rejimi koruyan ana kural ve kurumları yıkmaya alkış tutacaklar tabii. Patronların talimatı ile Türkiye’deki sistemi yıkmak isteyecekler ve adını da devrimcilik, özgürlükçülük, ilericilik koyacaklar. Onların çıkarlarına ulaşmak için patronlarının gönüllerinin hoş edilmesi gerekiyor. Onlar Mustafa Kemal’e dost olamazlar.

Hrant Dink’in anma töreninde zılgıt çekenler, Gazi Mahallesinde polisle çatışanlar değil miydi? O zılgıt çekenler, büyük kentlerde halkın taksitlerini daha bitiremediği otomobillerini yakanlar değil miydi? Aynı grup, her gün çocuklarımıza kurşun sıkanları kahraman ilan edenler değil miydi? O grup Diyarbakır’a, Ankara’ya, İstanbul’a ve İzmir’e bomba koyanlar değil mi? Ne bekliyorsunuz, ne umuyorsunuz? Onlarla bizler, siyahla beyaz kadar farklıyız. Bizim bundan 30 yıl önce söylediklerimiz gerçek oldu, ama onların hizmet ettikleri efendiler birer birer çöktü. Solcu diye bağlı olduklarının ardından CIA çıktığında ne düşündüler.

Bırakın bağırsınlar, bırakın taşlasınlar, nasıl olsa o bayrağı o ülkeyi savunacak, gelecekte de kendi çıkarını kendi cebini değil, ülkesini, milletini gerçekten düşünen bizler gibi vatanseverler, milliyetçiler var ve olacaktır da.

Yazarın Diğer Yazıları