Yazarlar nasıl takip ediliyor?

İnternet üzerinden Rafet Vuran, Turan Gümüştaş, Yaşar Ahlatlı, Sadettin Uslu gibi imzalar taşıyan, stratejik boyutlu ve dünyada olup bitenleri yorumlayan mektuplar geliyor.
Bu mektuplar, Arslan Bulut, Can Ataklı, Ceyda Karan, Cüneyt Ülsever, Derya Sazak, Erdal Sağlam, Erdal Şafak, Fatih Altaylı, Ferai Tınç, Fikret Bila, Hakan Albayrak, Hakkı Yalçın, Hasan Demir, Hüseyin M. Yusuf, İbrahim Karagül, İlker Sarıer, İsmail Küçükkaya, Kadri Gürsel, Kubilay Çelik, Mahfi Eğilmez, Mehmet Tezkan, Meliha Okur, Meral Tamer, Metin Münir, Mine Kırıkkanat, Murat Yetkin, Mustafa Aslan, Necati Doğru, Nuran Yıldız, Ömer Lütfi Mete, Özcan Yeniçeri, Rıza Zelyut, Ruşen Çakır, Sabahattin Önkibar, Sami Kohen, Savaş Süzal, Sedat Sertoğlu, Semih İdiz, Serdar Turgut, Serpil Yılmaz, Toktamış Ateş, Tuncer Bahçıvan, Umur Talu, Vedat Sertoğlu, Vedat Yenerer, Yaman Törüner, Yılmaz Özdil ve Yiğit Bulut’a gönderiliyor.
Mektuplarda, ajanslardan geçen fakat pek az kimsenin değerlendirdiği önemli dış haberleri bilgi olarak da sunuyorlar. Yani  “Siz değerlendirmeseniz bile bizim her şeyden haberimiz var”  demiş oluyorlar aynı zamanda. 

***

Bunların dışında son haftalarda bize gelen mektup sayısında da artış var.
Birkaçını buraya alıyorum:

“Erdoğan’ın Muaviye politikası başlıklı yazınızı okudum. Sayın Başbakana bakılırsa her gün AKP hakkında romanlar yazılabilir. Fakir halka kömür dağıtma konusunda seferberlik ilân ederken, diğer yandan fakirin elektriğine yüzde yirmilere varan zam yapıyor. Bunun neresinde mantık var? Veya Sayın Baykal, bu ülkenin üniversitelerinde, ülkenin hiçbir bölgesinde başörtüsü problemi yoktur derken, diğer yandan yavrularını sadece sınava götürmek isteyen anneleri başörtülü oldukları için içeriye almayan zihniyet varken, diğer konulara sıra gelir mi?” 
Nazım Demircan/Almanya


“Terörün dış desteği kesilince biteceği doğrudur. Aynı durum irtica için de geçerlidir. İrtica ne ise! Ben Müslüman muhafazakâr olarak düşünüyor ve yorumluyorum. Ve dış kaynaktan besleniyorsak bu nice Müslümanlık? Rabbim dış kaynak olarak Hıristiyan ve Yahudileri dost edinmeyin diyor. Bırak dost edinmeyi, yardım ve destek almayı Müslümanlıklarının neresine sindiriyorlar? Müslüman kimdir? Peygamberimiz, ’Zilleti kabul edip devre teslim olmayandır’buyuruyor.”
Mehmet Karayel


“Fikirlerinizi aynen paylaşıyorum. İktidarda olanların tek derdi var; iktidarda kalmak. Bunun için her yolun mübah olduğuna inanıyor ve bu manada çalışıyorlar. Fakat geleceğimize verdikleri tahribatı nasıl onaracağız. Kısaca seçimler var ve türban çok iyi bir malzeme.” 
Erol Kara


“Bir hafta önce Türklüğün Yeni Dünya Düzeni adlı kitabınızı okudum. Öncelikle böyle bir eseri ortaya koymuş olduğunuz için teşekkürlerimi sunarım. Türkiye’de İslâmın çarpıtılması ne kadar kanayan yaramızsa 1992’de yazmış olduğunuz kitap da bu hastalığın reçetesi olabilecek çok yararlı bir bilgi kaynağı niteliğindedir. Dışarıdan güdümlü irticai faaliyetlerin besin kaynağı cehalettir bana göre. İnsanımız böyle hazinelerden yararlanırsa din kisvesi altında bölücülük yapanların bu topraklarda yüz bulamayacağı muhakkaktır.”
A. Burak Ünsal


“Yezid İslamı kullanarak Kerbela’yı hazırladı. Bugünkü Türkiye’de de İslam kullanılıyor ancak bu durum halka anlatılamıyor. İşgalin birinci aşaması tamamlandı, halk uyuşturuldu, kültür dejenere edildi. Biz ancak Allah’ın yardımı ile kurtulabiliriz. Yine de gayret etmek gerekiyor.” 
Ahmet Savaş


“Başbakanı böyle eleştirerek hiçbir şey yapamazsınız. Parti kurun çıkın karşısına. Tabii arkanıza öyle bir sermaye desteği alabilirseniz!” 
Ahmet Uzun


“İnsanların alım gücü azaldı ve kömür makarna ile işi götürüyorlar. Halkı kendilerine köle yaptılar. Gariplerin yapacağı bir şey yok. Allah onlara akıl ihsan eylesin. Bunların elinde bir tek başörtüsü kaldı. Devlet Bahçeli de onu ellerinden aldı mı yapacak ve söyleyecek sözleri kalmayacak.” 
Mustafa Yaşar

Yazarın Diğer Yazıları