Trabzon'da "sil baştan.."

Trabzonspor'un her bakımdan rahatlaması lazım…
Yönetenleri,yönetecekleri, teknik adamları, futbolcuları, seyredenleri üzerlerinden doğruyu yapmayı güçleştiren baskıları atmaları…
Tüm camianın içine düşünülen girdaptan, stresten uzaklaşmak için ellerinden gelen gayreti göstermekten  başka çareleri yok..
Çünkü, bu kadar olumsuzluk, bu denli eleştiri ve bu denli yüksek stresle, değil büyük başarıları elde edebilmek, ayakta bile kalmak mümkün değildir..
Bugünkü Trabzonspor'un bu olumsuzluktan kurtulabilmesi için en az 2 sezon, ne ligde, ne de kupada kendisine büyük hedefleri seçmemesi gerekiyor.
Trabzonspor için kupaya veda olsa da; Gençlerbirliği için  oynanan futbol bir anlam ifade etmese de;  hem tribünde, hem sahada Trabzon adına gelecek için olumlu bir başlangıç vardı.
Seyirci, hiçbir hesabın içine girmeden, uzun bir aradan sonra ilk kez hiç susmadı..
İlk kez  kaleye geçen Onur'dan, şov ustası Yattara'ya kadar Trabzonspor formasını giyen tüm futbolcular, "Hadi gelin yeni baştan başlayalım. Yeni bir sayfa açalım" der gibi sahne aldılar.
Tribünlerde sayıları az ama çığlıkları çok seyirciler ile futbolun Anadolu'daki mabetlerinden Avni Aker'de topu paslaşıp, paylaşarak koşturan futbolcular bu sayfayı açmaya, "Biz hazırız" mesajı verdiler.
Şimdi sıra yönetenler ve yöneteceklerde…

Yazarın Diğer Yazıları