9 gol, 6 puan….

Her ikisi de puana muhtaç komşuların mücadelesinde, ihtiyacı olanı alan Trabzonspor oldu.
Bir anlamda, geçen sezon komşusuna 6 puan veren bordo-mavililer, bu sene verdiklerinin tamamını geri aldı.

Rizespor 24, Trabzonspor ise 25 puan yapmak için mücadele ettiler. Sonuçta Trabzonspor istediğini, hem de çok muhtaç olduğu bir dönemde elde ederken, Rizespor maçı başladığı puanla tamamlayarak, sıkıntılı günlere yelken açtı.

Rizespor, kalecisi hariç Trabzonspor'dan daha iyi oynadı. Ayağa top yaptı. Ama, kaleci Özden'in hataları maçın sonucunu tayin etti.

Susiç, Gonzales'in yerine  Özden'i tercih ederken, meslektaşı da farklı davranmadı aslındı.
Ersun Yanal, Trabzonspor kalesini adete sırayla emanet ediyor. Jefferson ile başladı, Ahmet ile devam etti. Geçen hafta kupada Onur formayı giydi. Rizespor maçında da sıra Tolga'ya geldiği için ilk onbirde bu oyuncuya yer verdi sanki..

Ersun Yanal,  Barış Memiş'i yedeğe çekip, orta alanı defansif yönleri ağır olan Hüseyin, Serkan Ayman'dan kurarak, rakibin bu alandaki gücünü kırma yerine, kendi zafiyetini ortadan kaldırmayı hedeflemişti. Bu düşünce tam işe yaramayacaktı, ama Rizespor kalecisinin büyük hataları, önce Tayfun, sonra Ayman'ı ilk kez golle buluşturdu.

Susiç'in Altan'ın yerine aldığı Victoria, Trabzonspor'un sağ kanadında etkili olunca, Ersun Yanal'ın Serkan'ı çıkarıp, Adnan ile buna karşılık vermesi doğru tercihti. İşe de yaradı..

Trabzonspor, sadece saha sonuçları itibariyle değil, her bakımdan bıçak sırtında olduğu bir süreçte Rizespor'u farklı mağlup ederek, biraz kendine geldi. Hem de, bu sezon iki maçta rakibine tam 9 gol atıp, tek gol yemeyerek…

Trabzonspor'da golleri atanlardan çok, kalede Tolga, defansta Mustafa Keçeli, forvette ise Yattara ve 2 gol kaydeden Umut Bulut arkadaşlarına oranla daha iyi oynadılar.

9-10 Şubat tarihlerinde yapılacak kongrede başkanlığın büyük adayı olarak gösterilen Sadri Şener'in de şeref tribününde izlediği maçtaki başarısını Trabzonspor önümüzdeki Bursasspor maçında da tekrarlayabilirse, biraz değil, epey kendine gelmiş olacak.

Yazarın Diğer Yazıları