Para yok, isim çok!..

Oldu olacak Futbol Federasyonu, şu ara transfer işini biraz daha uzatıp, “15 Şubat son gün” yapsaydı, Trabzonspor için ne kadar iyi olacaktı!..
Trabzonspor’un başına gelecek yeni yönetimin seçilmesine 4 gün kalacak süreye, 6 Şubat’a kadar ara transferin uzatılması, eskileri bilmem ama yeni seçilecekleri sıkıntıya sokacak..
Gerçek niyetlerinin Trabzonspor’a yararlı olmak olduğunu söyleyebilmenin güç olduğu bir yönetimin, her bakımdan yararlı transfer yapabilmesi beklemek hayalciliğinde ötesinde bir şey olur.

1.5 yılda borç kısmına 50 trilyon liranın üzerinde bir rakam yazdıranlar, paranın yokluğunda her ne hikmetse, o kadar çok isimden söz ediyorlar ki, sormayın gitsin..

Brezilya’dan Aleks ve Fernando, içeriden Gaziantepspor’dan Bekir, Manisaspor’dan Selçuk, Sıvasspor’dan Mehmet Yıldız gibi daha bir çok ismi sık sık telefuz ederken, diyar bi diyar gezenler şimdiye kadar ala ala Karşıyaka’dan Onur ile Mısır’dan  Moawad’ı aldılar.

Lige havlu atmış, kupadan elendiği için, hedefi kalmayan bordo-mavililer, şeklen var olan bir yönetimle pusulasız gemi yol alırken,  milyon dolarlıklık transferlerle ambara daha fazla borç yüklemesinin hiçbir anlamı ve de yararı olmayacaktır.

Ama, dedik ya, işleri güçleri, Akyazı  gibi Trabzonspor’un haddini aşan bir stat ve spor kompleksi projesini yapılabilir diye kamuoyunun önüne atanlar, duvarlara afiş edenler, paranın yokluğu, borcun çokluğunda, değil 3-5, 10-15 futbolcu bile almaktan söz edebilirler.
Ederler de, bırakın herkesi, kendileri bile artık söylediklerine inanmıyorlar.
O nedenledir ki, “Keşke Federasyon, ara transferi 15 Şubat’a kadar uzatsaydı” diyoruz.
Hiç değilse, seçilen ve sorumluluk altına girenler, “Günü geldiğinde hesabı da biz vereceğiz” diyerek, işe ciddi bakarlardı. Bunlar gibi gayri ciddi değil..

Şimdi, gayri ciddi ve Trabzonspor’a bugüne kadar zarardan başka hiçbir katkıları (!) olmamışların yaptıkları, yapacakları transferlere şüpheyle bakılıyor.

Şüphenin olduğu yerde, kazanım sağlayabilmek oldukça güçtür. Hele hele Trabzonspor’un bugün başında bulunan, her yönüyle şaibe ve şüpheli bir yönetim varsa...

Yazarın Diğer Yazıları