Zılgıtlar kimin için çekiliyor Türkiye?

8 Mart Dünya Kadınlar Günü bahanesiyle Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde düzenlenen kadın mitinginde DTP’li kadınlar Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti. Yöresel kıyafet giymiş olan ve çoğunluğunda PKK’nın simgesi renklerin bulunduğu bezleri başlarına sardıkları görülen kadınlar, zılgıt çekerek şarkılara eşlik etti. Peşmerge kıyafeti giydirilen küçük çocuklar da ’zafer işaretleri’yaptı.
Demek ki Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyinden şu veya bu sebeple çekilmesi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bir kısmını bu derece memnun etti. Fakat kendi çevremden, okurlarımdan ve bunun dışında gazetecilik çerçevesinde edindiğim intiba o ki, çekilme gerekçesi ne olursa olsun, bu olay, Türk halkını derinden sarsmıştır. Hatta meydana getirdiği olumsuz etki, Türk askerinin başına çuval geçirilmesi olayı ile kıyaslanabilir. Harekât ne kadar başarılı olursa olsun, psikolojik harekât yönetilememiştir.

***

Dolayısıyla medyada öteden beri bölücülüğü demokratikleşme olarak gösterenler, hemen ABD’nin ve AB’nin dayattığı siyasi çözümlerini bu ortamdan faydalanarak gündeme getirmeye başladı.
Siyasi çözüm dedikleri, Kosova modelidir. Tabii ondan önce Yugoslavya’yı parçalamakta kullandıkları ayrıştırma yöntemleridir.
DTP bir vekilin, Türkiye’deki sorunun çözümü için siyasi af çıkarılmasını istemesi hatta teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın görüşlerinden yararlanılmasını istemesi artık kanıksanmış taleplerdir!
Bu tabloya, zamansız bir şekilde gündeme getirilen türban meselesinin, toplumun birliğini, bütünlüğünü ortadan kaldırmasını da eklemeliyiz. Başta iktidar partisi olmak üzere, muhalefet partileri de süreci iyi yönetememiş, belki de çıkmaza sürüklemişlerdir.

***

Dün katıldığım bir toplantıda, tecrübeli bir siyaset adamı,  “İktidarın ömrünü muhalefet tayin eder” dedi ve devam etti:  “Siyaset asalet oyunu değil, cesaret oyunudur. Fakat Peygamberimiz buyuruyor ki, Emaneti ehline vermezseniz, kıyameti bekleyin!”
Türk halkı dağdaki çobandan Cumhurbaşkanına kadar, bir an önce aklını başına toplamazsa, kendi kıyametini yaşayacaktır. Bir başka konuşmacı ise Türkiye’nin durumunu, tok aslanların şok geçirmiş fili iki gün içinde yavaş yavaş yemesine ve filin vücudunun salgıladığı bir hormon sayesinde acı hissetmeden, canlı canlı parçaları koparılırken hiçbir karşılık vermemesine benzetti.
Tablo bu kadar acıdır, çünkü Türkiye halkının ve cumhuriyeti koruma yemini etmiş kadrolarının gözleri önünde, hatta onların desteğiyle satılmıştır.

***

Türkiye, morfinin etkisinden ancak bir şok ile kurtulabilir. Dileriz son olaylar, bu şoku sağlar. Yoksa kimse kendi kıyametinin bile farkında olmayacak.
Bakınız, Türkiye’de, Türkiye’nin aleyhine, artık zılgıt çekiyorlar, biz hala türbanı tartışıyoruz.

Yazarın Diğer Yazıları