Hangi Trabzonspor?

Sahadaki Trabzonspor'a, "Kasımpaşa karşısında nasıl oynadı?" sorusu için  değil, "Gelecek sezon için oluşturulacak ve de daha sonrakilerde şampiyon olabilecek ekip içinde bunlardan hangisi olmalı?"nın karşılığını bulabilmek için bakınca iş değişiyor.
Gökdeniz'in yokluğunda forma giyme şansı bulan Barış'ın sahanın en iyisi olduğu, Mısırlı Moawad'ın ilk kez sahne alıp, defansif anlamda fena olmadığı maça bakıpta, "Gelecek sezon için kimler?"e cevap, yediği golle ancak yedek kaleci olabileceğini gösteren Tolga, Trabzonspor'da futbolu bıraksın diye Hüseyin, belki biraz Serkan denebilir. Birde kendine gelir, baskı yapar diye Umut.. Kesin olarak tek adam Yattara…
İşte böyle bir kadroya sahip Trabzonspor'u  yorumlamak zorunda kalırsanız ne yaparsınız? Kafanız karışır, cümleler de zaman zaman anlamsızlaşır.
Zaten, Kasımpaşa'nın ikinci yarı ortaya koyduğu mücadele karşısında, Trabzonspor'da başta kaleci olmak üzere defansın yaptığı hatalar, Ersun Yanal'ın da endişeye düşmesine neden oldu.
Umut da Trabzonspor adına pozisyon üreten değil de, Kasımpaşa defansındaki stoper gibi oynamayı sürdürünce, Ersun Yanal ile birlikte seyirciler de adeta hop oturup hop kalktılar.
Teknik adamda daha fazla dayanamadı ve Umut'u Ergin Keleş ile değiştirmek zorunda kaldı.
İlk golü kaydeden Hüseyin'in, arkadaşlarının kaptırdığı topları çalmak için verdiği mücadelede yalnız kalması, Trabzonspor'un orta alandaki eksikliğini, Barış'ın yorulmasıyla son yarım saatte çokça gösterdi.
Ersun Yanal'ın da, son 15 dakika da mücadele gücü azalan takımına müdahalede gecikmesi ayrı bir sıkıntı yarattı.
Kalesine gönderilen toplarda, herkesin yüreğini korku salan Tolga'nın, maçın kasetini izleyerek, kendini sorguya çekmesi ve bu işi gerçekten yapıp-yapmayacağı konusunda kesin bir karar vermesi gerekiyor. Yoksa, bu haliyle Trabzonspor'da zor...
Ligde, ne tepeye tırmanma adına bir hedefi, ne de küme düşme gibi bir endişesi olmadığı için adeta idealsiz bir anlayışla mücadele eden Trabzonspor'un bu kadrosunu koşturup, mücadele ettirecek tek argüman, "Gelecek sezon bu kadroda yer almalıyım" olmalı.. Başkası zaten yok…

Yazarın Diğer Yazıları