Seyircisiz; Yeter artık...

Futbolda oyun kurallarında bile değişiklikler yapılırken, bizde Futbol Federasyonu, yıllardan beri ilkel bir yöntemi uygulamaktan bir türlü vazgeçmiyor.
Hem de, dünyada değişim rüzgarlarının fırtınalara dönüştüğü  bir süreç yaşanırken..
Nedir bu ilkel uygulama?
Sezon başında Trabzonspor ve Galatasaray’ın, 2 hafta önce yine Galatasaray’ın, şimdi ise Beşiktaş’ın kapısına bırakılan değil, kapısını kapatma anlamına gelen “seyircisiz oynama” cezası...
Halk arasındaki tabirler, tatsız-tuzsuz bir yemeğin masaya konularak, “Bunu yemek zorundasın” denmesi gibi bir şey...
Oysa, Trabzonspor’a verilen 5 maçlık seyircisiz oynama cezası öncesinde, Uluslar arası futbol kuruluşları FIFA ve UEFA başta olmak üzere, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı, TFF, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü başta olmak üzere yetkili ve ilgili tüm kurum ve kuruluşlara konusu gazete sütunlarına taşımadan önce, yazılı başvuru yaparak, seyircisiz oynama yerine, sadece bayanlar ile 10-11 yaşına kadar olan çocukların ücretsiz olarak izleyebileceği bir yöntemin uygulanması için talepte bulunmuştuk.
 “Önce yetki sahiplerinin kulağına su kaçıralım da, sonra kamuoyu ile paylaşalım” mantığı ile hareket etmeyi daha uygun gördüğümüz için...
Daha sonra, bu düşüncemizi bu sütunlar ile çeşitli platformlarda seslendirdik.
Kimisi, “Benim fikrim” dese de meslektaşlarımızdan da destek gördük.
Ancak, özellikle Futbol Federasyonu’ndan bırakın “tık” ı, “tıs” bile çıkmadı.
Geçen hafta, yeni başkan Hasan Doğan’ın, “Seyircisiz oynama yerine, tribünleri bayanlara açmayı düşünüyoruz” beyanını okuyunca, umutlanıp, mutlu olmadım değil.
Ancak, hemen ardından Beşiktaş’a aynı ceza verilince, “Galiba, bu düşünceyi uygulamaya koymak uzun zaman alacak” diye düşünceyle umutlarım kararmadı değil. Çünkü, bu ülkede güzel ve doğruları yapmak, yanlışlara göre 4-5 kat daha fazla bir süreyi gerektirdiğini çok yaşadık da onun için..
Görünen o ki, çiçeği burnunda başkan Sayın Doğan’ın da bayanlarla tribünleri doldurma doğrusunu gerçekleştirmesi epey zaman alacak. Bu durumda sıkıntıyı da zaten maddi yokluk içindeki kulüpler ile seyirci olmayınca motivasyonu düşen futbolcular çekecekler.
Gelin, tüm spor kamuoyu olarak, bu ilkel yöntemi ve cezayı ortadan kaldırmak için seferber olalım.
Tribünlere bayanları ve çocukları doldurarak, magandalara en anlamlı cezanın verilmesini sağlayalım.

Yazarın Diğer Yazıları