Milliyetçilik ırkçılık!

Atatürkçülük, Atatürk’ün NUTUK’u, tavsiyeleri, herhalde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mezun olduğu İmam Hatip Okulu’nun müfredatında yok -    “rahle-i tedrisinde” okutulmamıştır... Bu çoktan belli idi ama son günlerde, Barroso’unun ziyareti vesilesiyle AB konunda söyledikleri bunlardan hiç nasip alamamış olduğunu bir defa daha gösterdi.  Zaten bu, Erdoğan’ın AKP den Başbakan olmadan önce söyledikleri, bantlarda sabit ve hiç yalanlayamadığı konuşmalardan -  “mâalumdan”   maâlum! 
Şimdi ne kadar takıyye yaparsa yapsın Atatürk’e ne kadar  “rüşvet-i kelâmda” bulunursa bulunsun, her vesileyle  “yeşil mintan”   gibi yakasından yeninden seyirtiyor! Örnek çok.
Eğer TC’nin bugünkü Başbakanı Atatürk’ten ve düşüncelerinden biraz olsun nasibini alsaydı, O’nun çok açık-seçik tavsiyesine,  “hiçbir bağımsız milletin”  kalkınmak için yabancıların plan ve projeleriyle, kalkınamayacağına inanır ve kendisini ve memleketi AB’ye Avrupalılara ABD’ye teslim etmezdi. Zaten söz- de aydınlar da Atatürk’ün bu tavsiyesini dinlemiyorlar;  “şimdilik” açıkça - lafı dolandırmadan ifade edemeseler de 1919’daki selefleri gibi  “Mustafa Kemal yanlış: Biz AB mandası veya uydusu olmadan kalkınamayız, adam olmayız”  derlerdi. Diyorlar!  Barroso’nun ziyaretindeki acı sahneler- AB Komisyonu’nun başkanı yani  “memuru”  Barroso cenapları, Devlet Başkanı gibi karşılandı ve  “milli egemenliliğin”  kürsüsünden konuşturuldu, milletimizin  “vekillerine”  ders verdi!
Barroso açıkça  “Adaysanız sizi yargılar”  yani  “ev ödevlerinizi yaptırırız” diyor ve Türkiye’nin adaletine, içişlerine karıştırılıyor! İlerde Erdoğan’dan ve AKP’den sadece bunlar ANB -ABD’ye bağımlıktan ve AKP’nin kapatılması davası dolayısıyla Cheney’e Barroso’ya şikâyet etmelerinden dolayı sorgulanmaları gerekecek! 

Etnik milliyetçilik
 
Bizleri, Erdoğan ve cemaatinden ayıran bir fay hattı var... TCK’nin 301. maddesinin değiştirmesi için verilen öneride daha fazla ortaya çıktı. Bu değişikliklerde, mesela  “TC Cumhuriyeti”  yerine  “TC Devleti”  -  “Türklük”  yerine  “Türk Milleti”   ibarelerinin konmasında , “incelikten” -  “dostlar alış verişte görsünler-yapmış olalım”   düşüncesinden de öte ve asıl, bir   “hınzırlık”  var gibi. İnsan düşünüyor,  acaba  “Cumhuriyet”  rejimi, laikliği kapsadığı için-buna karşılık,  “TC Devleti”  daha dar bir kavram olduğu için mi değiştirilmek isteniyor?  Ve  “dava açmak yetkisi, neden Cumhurbaşkanına verilmek isteniyor...”  Eğer Gül’ün kendisi hakkında suç duyurusu yapılırsa, Cumhurbaşkanı, hem savcı hem de sanık mı olacak! Bu, hukukçuların değerlendirmeleri gereken bir konu!
Fakat  “Türklük yerine ” Türk Milleti “  denmek istenmesine gelince,  bu kişilerin niyeti,  Erdoğan’ın ve diğerlerinin bu konularda daha önce söyledikleri -  Erdoğan’ın ” alt kimlik -üst kimlik “ - sözleri ve ” Türkiye Türklerindir “ demenin yanlış olduğunu söylemesi hatırlanınca, - ” Türk Milleti “  sözünü ve ” Türk Milliyetçiliğini “  nasıl anladıkları anlaşıyor! Şeytan bu ” teferruatta. “
Erdoğan ve şürekâsı, bir takım sözde aydınlar ” Atatürk milliyetçiliğini “  ” etnik milliyetçilik “  addediyorlar. Yani , ” Türk ırkına “ dayanan milliyetçiliktir.
” Türk Milletinin “ nüvesi, kökeni ” Türk ırkıdır “... ” Türk milleti “ bu kökende bütünleşmiş, olmuştur... Yanlış olan, bu ” milliyetçiliği “, Kürt ” Etnik Milliyetçiliğiyle “ aynı kefeye koymak, kıyaslamaktır... ” Türk etnik Milliyetçiliği “, Kürtçülerin, Türkiye’yi bölmek için kullandıkları ” Kürt etnik milliyetçiğine “ karşı bizim savunmamız,   silahımızdır. Yakın tarihte,  Osmanlıyı bölen ” etnik milliyetçiliklere “ karşı ” ırkımızın “ yüceliğine dönerek ortaya çıkmıştır! ” Türklük “, alt kimlik değil ” asli “ kimliktir! ... ” Nefsi müdafaa “ Kurtuluş Savaşı bununla kazanıldı!  .
Eğer ” Türk Irkını “ silerseniz, İstiklal Marşımızdan ” kahraman ırkım “ ... Harp okulu Marşı’ndan da ” Yıldırımlar yaratan bir ırkın ahfadıyız “ sözlerinin de çıkarılması gerekecek! Eğer bırakırsak bunun da eli kulağında!
” Türk milletini  “habis ırkçılıktan”, Atatürk’ün dehası: kurtarmıştı! O, Türk ırkını hep yüceltti- kökenlerimizi araştırdı, ama  “Ne mutlu Türküm diyene”  dedi! Bu, inceliği ve Türkiye’yi - “İLERDE DAHİ”   bölünmekten gene bu anlayışın kurtaracağını Sayın Erdoğan acaba anlar mı?

Yazarın Diğer Yazıları