Duydunuz mu? "Şimdi servet yıkımı zamanı!"

Turuncu devrim çetelerinin finansörü George Soros,  “Euronun, doların yerini alabileceğini düşünmüyorum. İki ana rezerv para birimi olan bir sistem istikrarlı bir sistem değildir”  dedi.
Şu an hâlâ servet yıkımı zamanı olduğunu söyleyen Soros, otoriteler ve piyasaların nasıl cevap vereceği netleşene kadar yatırımcılara ellerindeki parayı korumalarını tavsiye etti! 

***

Bu ifadelerden anlaşılan o ki, artık doların rezerv para olduğu dünya sistemi parçalanmaktadır. Çünkü bütün insanlık, dolar basma yetkisini elinde bulunduran Federal Reserv’in sahibi olan petrol, ilaç ve silah şirketlerinin kurduğu sistemden rahatsız. Ve devletler dolar kullanmaktan tamamen vazgeçmese de rezervlerinin yarısını Euro’ya çevirmiş durumdadır. Şu anda fiilen iki rezerv para vardır. Yarın ne olacağını, küresel ekonomide oyuncu durumunda olan Rusya, Çin, Hindistan, Japonya, İngiltere, Almanya, Fransa veya bu ülkelerin bir kısmı belirleyecektir.

***

Soros’un “servet yıkımı zamanı” sözlerine de dikkatinizi çekmek isterim.
1929 buhranı tam da servet yıkımı zamanı idi. Kasıtlı söylentiler sebebiyle ABD’de halk parasını çekmek için bankalara koşmuştu. Bütün bankalar batınca, ülke ekonomisi de çökmüş, geniş tarım arazileri maden ve petrol yatakları el değiştirmişti. Bugün Federal Reserv’in temsil ettiği, küresel sermaye denilen Yahudi sermayesi, Amerikan ekonomisinin neredeyse tamamını bu buhran sayesinde ele geçirmişti.
Öyle ki, artık köşe başında tost satmayı bile tekellerine almışlardı.
Bugün, “küresel” denilen bu şirketler, serbest piyasa ekonomisi,  özelleştirme ve devletin küçülmesi sloganlarını bir dini inanç gibi bütün insanlığa benimseterek 1929 buhranındaki modeli bütün dünyaya uygulamak istedi.
Sırbistan, Gürcistan, Ukrayna derken, Beyaz Rusya, Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan gibi ülkelere ve bu arada Rusya Federasyonu’na da sızmak istediler.
Türkiye’yi zaten programı CFR’den gönderilen turuncu parti AKP yönetiyordu!
Beyaz Rusya ve Özbekistan, Soros’un ve NED’in ajanlarını sınırdışı etti. Kazakistan ve Kırgızistan bazı sınırlamalar getirdi.
Fakat en akıllı çözümü Putin Rusyası geliştirdi.
Putin “Nashi” adı altında bir Rus gençlik örgütü kurdu. Seçilen üç bin genç, lider seviyesinde eğitildi. Böylece Rusya sivil saldırıya sivil savunma ile cevap verdi. Tabii Soros da Rusya’dan çekilmek zorunda kaldı.

***

ABD’yi yöneten sermaye sahipleri, Rusya pazarını elden kaçırınca son silahı kullanmayı seçti:
Küresel bir ekonomik kriz çıkartarak, 1929’daki Amerika ölçeğindeki servet kırımını dünya geneline yaymak!
Böylece bir taraftan milli ekonomilere son verirken, diğer taraftan onları yeniden Dolar bağımlısı haline getirmek!
1929 buhranı iyi araştırılırsa, 1929 öncesinde ABD’de servetin kimlerin elinde olduğu, 1929’den sonra bütün ekonomik varlıkların sahiplerinin nasıl değiştiği görülürse, Soros’un  “servet yıkımı”  sözüyle neyi kastettiği daha iyi anlaşılır.

***

Benim öngörüm şu ki, Doları, dolayısıyla ABD’yi küresel kriz de kurtaramayacaktır. Çünkü, artık bu basit ama etkili oyunları dünyada anlamayan kalmamıştır.
Farkında mısınız, Türkiye’de de dünyada da artık “serbest piyasa, özelleştirme, devletin küçülmesi” lafları telaffuz dahi edilemiyor. Bu lafları söyleyenlerin bilinçli veya bilinçsiz ABD’ye hizmet ettiği anlaşılıyor.
Tabii ki biz gerçek bir serbest piyasaya karşı değiliz. Ancak küresel şirketlerin istediği serbest piyasanın örneği, son yıllarda Türkiye ekonomisinin ele geçirilmesi sürecidir.
“Serveti olan düşünsün” diyemezsiniz! Bir ülke ekonomisi yıkıldı mı faturanın en ağır kısmını en alttakiler öder!

Yazarın Diğer Yazıları