Transferde yol iyi

Trabzonspor tarihine 2007-2008 sezonu, futbol ile değil, onunla ilgili ama saha dışındaki gelişmelerle kayda geçecektir.
Saha dışından atlayarak kazanılmış Sıvasspor maçının masa başında kaybedilmesine sebep olan taraftar diye geçinenler.
Trabzonspor’u futboldan uzaklaştıran Ziya Doğan ve O’nda ısrar eden Nuri Albayrak.
Ve de tam dibe vurmak üzereyken, Albayrak’tan, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak’ın “Arka duruşu” ile kulübü teslim alan Sadri Şener ve yönetimi.
İlle de, hedefsiz bir takım haline dönüşme ile, diğer takımların sadece Ocak ve Haziran döneminde konuştukları transferin bir sezon boyu gündemden eksik olmaması.
Durum bu merkez olup, bir de son yıllarda milyonlarca dolar kayıplara neden olan yanlış transferler akla gelince, Sadri Şener’in, “Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer” e örnek teşkil edercesine kılı kırk yararak hareket etmelerini normal karşılamak lazım..
Gazete sayfalarında hemen hemen her gün, dünyanın dört bir yanından farklı futbolcuların isimleri yer alınca, Trabzonspor’a gönül verenler, “Eski tas eski hamam” diyerek umutsuzluğa düşmediler de değil..
Trabzonspor’u yazan bizim gibiler içinde aynı durum söz konusu idi..
Ancak, duyduklarımıza inanma yerine, muhatapları ile yaptığımız görüşmelerden sonra vardığımız sonuç, 3 yerli ve 3 yabancı da iş “bitmiş” gibi..
“Gibi” diyoruz.. Çünkü, Türkiye’de transfer söz konusu olunca, atılan imzaların değil, resmi maçlarda giyilen formaların inandırıcı olduğunu biliyoruz da ondan..
Arjantinli Colman, Hırvat Kukivana ve  İsveçli Majstoroviç ile Manisaspor’dan Burak ve Selçuk, Oftaş’tan Giray, çok büyük aksilik olmazsa gelecek sezon Trabzonspor’da olacaklar.
Sadri Şener’in ifadesiyle, “Şimdilik” kaydıyla söz ettiğimiz bu 6 isme, bir o kadar daha eklenmesi için çalışmalar yapılıyor.
Bu da demektir ki, Trabzonspor’un önümüzdeki sezon sahaya süreceği kadroda bu sezondan azami 2 veya 3 isim olacaktır.
Böyle bir kadro yapılanması ile, alınan futbolcuların kalitesi ne olursa olsun, uyum sağlama ve takım olma durumu nedeniyle şampiyonluğu “hemen” diyerek değil, 2 veya 3’üncü sezonda vaat etmek gerekir.
Ama, hemen hemen her konuda olduğu gibi, “Burası Türkiye” diyerek, “olmazsa olmazların” bile olabildiğini de unutmamak gerekir.
Siz bu kadroya, transferde iyi yol alınarak işinin ehli 2 isim daha eklendiğini düşünün..
Neden olmasın?

Yazarın Diğer Yazıları