Türkçüler bayramımız kutlu olsun

Sayın okurlarım, iki gün sonraki 3 Mayıs Cumartesi günü Türkçülerin bayram günüdür. Kutlu olsun.
Türk Milliyetçileri 1944 yılından beri, altmış yıldır, bugünde, bayram yaparlar. 3 Mayıs günü, Türk Milliyetçiler’in yönetimini eğitimindeki yanlış uygulamalara isyan bayrağı çektikleri gündür.
Genç Cumhuriyetimizin yeni nesillerinin eğitim ve kültür yapısını yürüten milliyetçi kadrolarımız, Büyük kurtarıcı M. Kemal Atatürk’ün uçmağa varmasından sonra etkinliklerini kaybetmişlerdir. Ziya Gökalp-Yusuf Akçura-Ahmet Ağaoğlu-Hüseyinzade Ali Turan Bey gibi, Türkçü eğitimcilerimiz de daha önceki yıllarda uçmağa varmışlardı.
Bundan sonra Milli Eğitimimiz köksüz inkârcıların ve yabancı kültür temsilcilerinin uygulamalarının esiri olmuştur. Türk Kültür Eserleri yerine bütün Greko-Latin Avrupa klasikleri Türkçemize çevrilerek kütüphanelerimizi doldurmuştur. Eğitimimiz, milliyetçi görüş karşıtlarına devredilmiştir.  “Eskiyi unut, yeni yolu tut. Türklüğe umut sen ol çocuğum. Geçtiği yerde kalsın geçmişler, bize bundan İnkılapçı demişler.” diyen Hasan Ali Yücel Milli Eğitim Bakanımız olmuş, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültemizin rektörlüğüne yanlış görüşlü Şevket Aziz Kansu getirilmiş, felsefe şubesi komünist görüşlü Behice Boran-Niyazi Berkes gibi öğretim üyelerine teslim edilmiştir. Her yıl 30-40 komünist felsefe öğretmeni yurdumuza dağıtılmıştır. Devletimizin sanatkâr yetiştiren tek meslek okulu Devlet Konservatuvarı’mızın Müdürlüğü komünist Sabahaddin Ali’ye verilmiştir. Özetlersek, Cumhuriyetimizin tekamülü ve inkılapçı uygulamaları, komünist görüşlü devrimcilere bırakılmıştır.
Cumhuriyetimizin eğitimimizdeki gayri-milli bu uygulamaları önlemekle görevli Başbakanımız rahmetli Şükrü Saraçoğlu, Meclisde konumuzla ilgili bir konuşmasında  “Ben Türküm 
 ve Türkçüyüm, hayatım boyunca da Türkçü kalacağım.”  diyerek, Türk Milliyetçileri ile beraberliğini ifade etmiştir. Bunun üzerine, İstanbul’da çıkan Orkun Dergisinin başyazarı büyük Türkçü rahmetli H. Nihal Atsız hocamız  “Başbakan Şükrü Saraçoğlu’na Açık Mektup”  başlıklı ve cesur ifadeli iki mektubu ile Memleketimizi ayağa kaldırmıştır. O güne kadar böylesine anlamlı ifadelerle, Hükümet Başkanına açık mektup yazma cesaretini, hiçbir kimse gösterememiştir. Komünist Sabahaddin Ali’nin, Atsız Hocamız’a karşı açtığı hakaret davasının Ankara Adliyesindeki duruşmalarının tesiri, Ulus meydanındaki Zafer Anıtında ve Hocanın uğurlanması ve karşılanmalarında Ankara Gar’ındaki gençlik toplantılarında coşku ile izlenmiştir. Durumdan endişelenen yöneticilerin tesiri ile H.Nihal Atsız Hocamız ve Alparslan Türkeş’in de içinde bulunduğu birçok Türk Milliyetçi fikir önderleri, tutuklanarak soruşturmaya alınmışlar ve tabutluklarda işkence görmüşlerdir.
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının açılış konuşmasında Cumhuriyetimizin Reisicumhuru İsmet İnönü, Sovyetler Birliği’ne yaranmak amaçlı, Türk Milliyetçilerinin aleyhine ağır ifadeler yüklü nutkunu söylemiş ve Türk Dünyasına ve Türk Kültürüne hizmet eden değerlerimize haksız ithamlarda bulunmuştur.
Neticede, Türk Kültürüne ve eğitimine zarar veren hükümet uygulamalarına, tarihçi ve edebiyatçı H.Nihal Atsız’ın önderliğindeki Türk Milliyetçilerinin tepkisi, toplumumuzca değerlendirilmiş ve Türk Milliyetçi hareketi kültür çalışmaları günümüze kadar tesirini sürdürmüştür.
3 Mayıs günü, yıllardan beri Türk Milliyetçilerince kutlanan bir bayram günü olmuştur. Birçok illerimizde de Türkistan pilavı yiyerek ve kımız içerek kutlanmaktadır.
Türkçüler Bayramımız Kutlu Olsun.
Tanrı Türk’ü Korusun.

Yazarın Diğer Yazıları