Kur'an'a kurşun sıkanlar!

Irak’taki işgalci Amerikan askerleri, atış talimi sırasında Kur’an-ı Kerim’i hedef tahtası olarak kullandıkları gibi bir de bu eylemlerini görüntüleyerek dünyaya gösteriyor!
İslâm alemi, trilyonlar harcasa, Batı medeniyetinin bu kadar aşağılık olduğunu ispatlayamazdı!
Amerikan askerleri Kur’an-ı Kerim’i kurşunlarken aynı saatlerde, Papa 16. Benediktus, geçen yıl dinlerarası diyalog toplantısında söylediği  “Tüm insanlığın Hristiyanlaştırılması hususunda, her kilise aynı derecede sorumludur. Kiliseler arasındaki bu işbirliği, 50 yıl önce Papa 12. Pius’un mektubuyla da güçlendirilmiş bulunmaktadır. Zorluklarla yüz yüze olan misyonerlik cephesindeki çalışanlardan da dualarımızı esirgemeyelim”  sözlerini tekrarlıyordu.
Amerikan askerleri çoğunluk olarak Protestan kilisesine mensup! Onlar Papa’nın çağrısını Kur’an kurşunlayarak uyguluyor.

* * *

Peki, buna karşılık Türkler ne yapıyor?
Kendilerine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak ve yükseltmek için kimleri örnek alıyorlar?
Ankara Genç İşadamları Derneği’nin yaptığı araştırmaya göre, gençler ünlüler arasında kendilerine en çok Rahmi Koç, Polat Alemdar ve Acun Ilıcalı’yı örnek alıyor. Gençlerin büyük bir bölümü siyasi yelpazede kendisini milliyetçi muhafazakâr olarak tanımlıyor.
Yani gençler, servete, şiddete ve şöhrete ulaşmayı esas alıyor!
Bilgiye ulaşmayı arzulayanlar da vardır elbette ama yüzde bir bile oluşturmuyorlar!

* * *


Allah, serveti isteyene değil kendi istediğine, bilgiyi ise talep edene verirmiş.
Bilgiyi talep eden olmadığına göre geriye servet ve şiddet kalıyor. Aklını yitiren herkes şiddet kullanabilir. Servet ise öyle çok istemekle olmuyor.
Aslında gençlerin Rahmi Koç’u örnek aldığı verisinden şüphe de ediyorum.
Koç imparatorluğunu Rahmi Koç kurmadı ki! Örnek alınacak birisi varsa o da babası Vehbi Koç olabilirdi. Ortada bir başarı öyküsü varsa Vehbi Koç’a aittir. Bu öyküyü merak eden gençler, Erol Toy’un  “İmparator”  romanını okusun.
Vehbi Koç’un oğlu olarak doğmak ise  “Kimi örnek alıyorsunuz?”  sorusuna verilecek bir cevap değildir. Dolayısıyla bu ankette bir yönlendirme olduğu kanaatindeyim. Reklâm kokan bir anket bu!

* * *


Gençlere sorulan soruları incelemeden daha fazla yorum yapmak doğru değil ama şu kadar veri dahi gençliğin rol modelleri konusunda bir bunalım içinde olduğunu gösteriyor.
Acun Ilıcalı sempatik bir insan. Fakat yaptığı iş nedir? Bir televizyon şirketi, Amerikan modeli bir programla karşılıksız para dağıtıyor, dağıtırken de duygu sömürüsü yaparak, milyonlarca insanı ekrana kilitliyor!
Peki, bu programın topluma herhangi bir katkısı var mıdır? Yoktur!
Zararı var mıdır? Sayılamayacak kadar zararı vardır! Emek vermeden, havadan para kazanmanın meşrulaştırıldığı, ayrıca düzene sübap vazifesi gören bu tür programlar, insanların aşağılanması anlamına gelir. Tabii aşağılandığını anlamak için birazcık düşünmek gerekir. Bu durumda gençler kendi toplumlarına zarar vermeyi mi benimsiyor!
Polat Alemdar ise sanal bir kahraman! Hem her türlü çirkefin içine batmış hem de dakikada iki üç adam öldürüyor! Örnek alınacak nesi var!

* * *


Aslında Kur’an’ı kurşunlayan Amerikan askerleri, bu tür programlarla koca bir milletin gençlerini olumsuz yönlerde şartlandıranlar yanında daha az suçludur!
Çünkü Kur’an’a asıl kurşun sıkanlar, gençlere, toplumu kalkındıracak, insanlığa örnek bir medeniyet projesini hayata geçirecek bir idealin kahramanlarını sunmak yerine, onları şiddete ve kumara yönelten tiplemeleri öne çıkaranlardır.
Tabii burada Acun Ilıcalı veya Necati Şaşmaz’ı kastetmiyorum. Onlar sistemin içinde para ve şöhrete ulaşmanın yollarını bulmuş iki insan. Ama sistem, Kur’an ahlâkına kurşun sıkıyor!

Yazarın Diğer Yazıları