Trabzonspor'a pilot takım...

Son çeyrek asır; futboldaki deyimiyle 25 sezondan beri şampiyon olamayan Trabzonspor'da şimdiye kadar yapılan "yanlış hesaptan" dönülmüş gözükülüyor.
6 lig şampiyonluğu kazandıktan sonra, 25 yıldır verilen ara Trabzonspor'a her bakımdan çok şey kaybettirdi. Çocukları bırakın, delikanlılar bile şampiyonluğun tadını, yaşamadıkları için bilmiyorlar. Sadece İstanbul'un 3 büyüklerine gıpta ile bakıyorlar. Bunların içinde anası-babası, amcası-dayısı koyu Trabzonspor taraftarı olduğu halde, kendisi başka renklere gönül verenlerin sayısı da hiç de az değil..
Ne yapsınlar? Başarı ve heyecanın olduğu yerde konaklamak ister her insan..
İşte bu nedenledir ki, her sezona "hedef şampiyonluk" diye başlayanların yarattığı hüsrandan, görünen o ki Trabzonspor camiası artık ders çıkarmış..
Sadece yönetimi ve teknik kadrosu ile değil, taraftarı ile de, "geleceğin takımını" oluşturmak ve bu sezon değil ama, bir sonraki ya da ertesinin "Şampiyon Trabzonspor"unu yaratmak düşüncesinin etrafında birleşim sağlanmış gözüküyor..
Yurt içi ve yurt dışından bugünün kadrosu için yapılan transferlerin yanısıra, geleceğin yıldızı olacak gençlerin kadroya katılması bu düşüncenin itibar görmesini ve kuvvetlenmesini sağlıyor.
Sadri Şener yönetiminin, oluşturulan bu kadro içinde sürekli yer bulamayacak futbolcular için, şimdiye kadar yapılan ihmallerin en büyüğü olan "Pilot Takım" uygulamasına da geçmesi geleceğin temelinin daha da sağlamlaştırılması anlamına geliyor.
2. Lig'deki Arsinspor, Ofspor, Pazarspor, Değirmenderespor ve Sebatspor'dan herhangi biri veya ikisi pilot takım olacak. Ancak Trabzonspor yönetiminin, pilot takım olarak seçilecek kulübün yönetim kadrosuna da müdahale etmesi gerekiyor. Çünkü, başta yılların Akçaabat Sebatspor'u olmak üzere, bu kulüplerin mali sorunlar nedeniyle çok iyi yönetildiklerini ve geleceğe yönelik gerekenleri yapabildiklerini söyleyebilmek gerçekten zor…
Bu nedenle, pilot takım uygulamasında yönetim, teknik adam ve futbolcu bazında gereken müdahaleler yapılmalı ki, başarı kalıcı olabilsin.
Trabzonspor, sadece pilot takım ile çevresinde etkili olmamalı, Giresunspor, Orduspor, Samsunspor ve Erzurumspor gibi takımları da elindeki futbolcularla desteklemelidir. Çünkü, geçmişte, şampiyon olduğu dönemlerde Trabzonspor böyleydi. Sadece kendine değil, etrafına da ışık saçıyordu.
Temennimiz, geçmişten iyi alınmış görünen derslerle Trabzonspor'un önündeki yol haritasını çok iyi çizmesi ve sapma göstermeden yürümesidir. Bu yürüyüşün ardından er veya geç şampiyonluk denen başarı gelecektir.

Yazarın Diğer Yazıları