Böcekleme - ilaçlama

“BÖCEK” sadece doğada olmaz... Bugün ülkemiz, virüs salgınından beter  “böcekler”  salgını altında.  “Telefonların”  ve de   “ortamın”  dinlenmesini sağlayan, “böcekler” - İngilizce adıyla  “bug” lar- kene gibi siyaseti, iç düzeni - en fenası  “toplumsal”  ruh sağlığımızı   “ısırıyor.”  Sonunda onları besleyenleri de  “ısıracaklar”  bunun   “şüphesi”  yeter!
Eski bir fıkra vardır: Eşinden şüphelenen adamın tuttuğu özel dedektif, kendisine olanları bütün teferruatı ve olanca çıplaklığıyla anlattıktan sonra:  “Işıkları söndürdüler, gerisini göremedim” demiş adamın tepkisi ise:   “Ah bu şüphe, bir türlü emin olamıyorum”  olmuş. Teşbihte hata olmaz! 

Sav’ın odası müsait   “ortam”  
CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın Parti Merkezi’ndeki makam odasının   “dinlendiği, zırvanın tevil götürmeyeceği”  kadar gerçek! Karşı savunmalar çocukları bile kandıramaz.  Gerçek şu ki,  o da Sav’ın eski Bolu valisiyle konuşması açıkça  “birileri”  tarafından dinlenmiş ve satır satır malûm VAKİT gazetesine servis edilmiş! Herhalde başka  “ilgililere”  de!
Vakit gazetesi  “dinlemenin” Önder Sav’ın açık bıraktığı cep telefonundan kazaen dinlendiğini, (Türk) Telekom’dan hemen aldığı kayıtlara dayanarak söylüyor.  “Kaza”  olsa bile dürüst ve meslek ahlakına bağlı bir gazete ve muhabir bunu  “kazazedeye”  haber vermez mi? Ve dürüst bir gazete bu çalıntı haberi yayınlar mı?  Kaldı ki, bugünün teknolojisiyle cep  telefonu kapatılmış olsa bile pili çıkarılmadıkça dinlenebiliyor...  “Tele kulak tuzağı”  söz konusu!
Bu konuda bir  “bit yeniği” de Telekom Genel Müdürlüğü’nün kayıtları mahkeme kararı olmadan  “istek üzerine”  hemen vermesi. Yasayı delen  “İstek”   acaba kimden?
Bu olayın deşifre edilmesinden sonra AKP ve Hükümet çevrelerinden gelen savunmalar ve izahat; Sav’ın başka bir konuşmasında Hazreti Muhammed’e atıfta bulunduğunun şu sırada hatırlatılması ve Valiyi suçlamak karşı taarruz, safsata! Velhasıl “böcek ” ortada, gerisi teferruat! Cemil Çiçek ve Mehmet Ali Şahin’in karşı savunmaları, komisyon kurulması,  sözde incelemeler, topu taca atmak ve suçu zamana yaymak!
 Hükümet “tarafı,” dinleme yok derken bile suçlarını ortaya koyuyorlar:  Belki -o da belki-  “dinleyenler”  bazı işgüzar  “muslukçular”  (Washington’da 70’li yıllarda Nixon’u istifaya zorlayan Watergate Skandalı’nda böcekleri koyanlara öyle denmişti) acaba bunu kime, kimlere hizmet için yapmışlardır?  Acaba iktidar, AKP bu  “suçu”  örtmek için  neden bu kadar telaş içindeler? ...
 “Hakikat ortaya çıksın”  diyorlar ama bir  “Tahkikat Komisyonu’ndan” netice çıkması, olayın tamamıyla aydınlanması, hele bütün kurumlar ellerinde iken mümkün mü? Olsa olsa, bazı günah keçileri bulunur!
Bu “dinlemeyi,” kim, nasıl yaptı? Başka kimler “dinleniyor?” Belki de hiçbir zaman ortaya çıkarılmayacak ve “gerçek”  ispat edilemeyecek ama amme vicdanında, bilincinde  “karine”  hâsıl olmuş, suçlular mahkûm olmuşlardır!  Bu olay maruz kaldığımız “zehirli böcek salgınının”  sadece bir tezahürüdür!  Velhasıl bu konuda da  “tuz kokmuş” , ülkenin havası kolay temizlenemeyecek kadar zehirlenmiştir!  “Mim”  koyun, bu olay ve diğer gaflar bu iktidarın sonunu getirecek!   

“Böcek” in kısa tarihi
“BÖCEĞİN” daha otuz yıl önce varlığını bilirdik. Bir yer veya ortam  “böceklenmiş”  denir ve  “de-bug” edilmesine (yani  “böceklerden”  temizlenmesine çalışılırdı! Ve otuz yıl kadar önce New York’ta devlet görevlisi iken  uyarılmıştık “bug” lardan, “böceklerden sakının”  demişlerdi;   “Birileri gelir masaların altına ” böcek “ yapıştırlar ve dışardan bütün konuşulanları kaydederler”  Bunun bir denemesini de yaptılar! İşin ilginç tarafı; bu  “böcekler”  ve diğer  “dinleme” aygıtları bazı elektronik mağazalarında açıkça satılırdı...
Kısacası; ülkeyi, ortalığı saran, bütün her türlü  “böceklerden” kenelerden  kurtarmak için etkin  “ilaçlama”  gerekiyor!  Ama kim yapacak bu ilaçlamayı,  “böcekleri”  üretenlerle besleyenler mi?  

Yazarın Diğer Yazıları