Kombine sahip çıkmaktır

Başarı için, herkesin gücü yettiği oranda elini taşın altına sokması gerekir. Bu hayatın tüm alanları için geçerlidir. Çeyrek asırdır şampiyonluk özlemi ile kıvranın Trabzonspor’da, özlenen 7. Şampiyonluğun elde edilebilmesi için kulüp yönetimi, “Bu yıl değilse bile, gelecek yıl, o da olmazsa bir sonraki yıl kesin” garantisi ile bir kadro oluşturmanın çabası içinde.. Şimdiye kadar da iyi gitti. Yaş ortalaması düşük olan geleceğin yıldızlarının toplandığı kadro, bu sezon birlikteliğin gereklerini yerine getirecek, birbirine kenetlenecekler. Bu birliktelik bu yıl da şampiyonluk getirmez diye bir şey yok. Rakiplerin kötü gidişat sergilemesi ile bu da olabilir. Olmaz ise, sezon sonunda tespit edilecek 1-2 eksiğin de giderilmesi, sonraki için Trabzonspor’u şampiyonluğun en büyük adayı yapacaktır.
Ancak, şampiyonluk için sadece futbolcu kadrosu gerekmiyor. Tribünlerin boş kalmaması gerekiyor. Hatta, boş kalmamanın ötesinde, gerçek Trabzonspor taraftarı ile doldurulması da. Bunun için Trabzonspor taraftarı, tribünleri doldurma garantisi vererek, elini taşın altına sokmalıdır. Taraftardan da istenen budur. Seyircinin garantisi de, 25 bin kişilik Hüseyin Avni Aker Stadı’nda 20 bin bileti kombine almasıdır.
Şimdiye kadar gidişat fena değil. 7 bin 500 rakamı aşıldı. “Her işin başı eğitimdir” diyerek en doğru teşhisi uygulama için çaba gösteren Trabzon Valisi Nuri Okutan, direk veya dolaylı olarak 5 bin kombine için kolları sıvayarak, sporcu ahlaki ile eğitimi birleştirme gayreti ile buna katkı sağlıyor. Sivil toplum örgütlerinin kombine biletlere olan talebi de fena gitmiyor. Bu durumda 15 bin rakamı garanti gibi. Geriye kalıyor, 5 bin kişilik bir açık..  Yeni sezona daha zaman var. Trabzonspor taraftarı, 5 bin kombineyi daha alarak, Trabzonspor yönetimini hem maddi hem de manevi bakımdan rahatlatmalıdır. İşin manevi yönü, kombinenin fazla olması ile uzun yıllardır tribünlere ellerini taşın altına oradaki parayı almak için koyarak tribünlere bedava giren sözde bir takım taraftarın yaptığı çirkinliklerin de böylelikle ortadan kalkacak olmasıdır. Kısacası Trabzonspor taraftarı, takımının hem kasasına sahip çıkacak, hem de tribünlerine.
Bu sahiplenmenin Trabzonspor için en büyük itici güç olacağından kimsenin şephesi olmasın.. Ama, yeterki herkes, sadece Trabzonspor hesabı ile elini taşın altına koysun.

Yazarın Diğer Yazıları