Avni Aker'de devam

Hüseyin Avni Aker stadının bulunduğu yer, yani Kavakmeydanı semti Trabzon’da futbolun kalbinin attığı yerdir.
Geçtiğimiz yıl suni çim yapılan, ondan önce ise tamamen toprak bir zemine sahip olan Yavuz Selim Sahası’da hemen bu stadın yanında yer alır.
Amatör küme takımları adına Yavuz Selim’de top koşturanların aklı ve gözü hemen yanıbaşlarındaki Hüseyin Avni Aker’de Trabzonspor formasını giyebilmek olmuştur.
Benim gibi yarım asırlık kuşağın bir çırpıda sayabildiği, Şenol-Turgay-Necati-Kadir-Cemil-Ali Yavuz-Bekir- Güngör-Ali Kemal-Necmi-Ahmet onbirinin tamamına yakını Yavuz Selim’in tozlu toprağında yetişmiş; oradanda Hüseyin Avni Aker’e geçerek yeşil çimler üzerinde top koşturarak Trabzonspor’u şampiyonluklara taşımışlardır.
Onun içindir ki, denizin doldurulmasıyla kazanılacak 600 dönümlük bir alan üzerine 40 bin kişilik stadı ve diğer kompleksleriyle birlikte inşa edilmesi düşünülen Akyazı Projesi gibi, mükemmel bir tasarıma bile bu günül bağı nedeniyle karşı çıktığımız oldu.
Aklımıza sorulduğunda Akyazı, ama gönlümüze dönünce Hüseyin Avni Aker tercihimiz bundandı.
2011’de Trabzon’da 48 ülkeden 6 bine yakın gencin iştirakiyle yapılacak Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali’nde de kullanılmak üzere Akyazı’ya inşa edilmesi kararlaştırılan ve de Başbakan’ın bizzat ilgilendiği proje görünen o ki, gerçekleşmeyecek.
Çünkü, Trabzonspor yönetimi, Hüseyin Avni Aker stadını adeta yeni baştan dizayn ediyor.
Oysa, Yap-İşlet-Devret modeline benzer bir yaklaşımla Hüseyin Avni Aker ve civarınının yapımcı firmaya verilmesi karşılığında Akyazı projesi gerçekleştirilecekti.
Bu durumda Avni Aker’de yıkılacaktı.
2001’e şurada 3 yıl bile kalmadı. Akyazı’da deniz dolacak, sonra tesisler kurulacak. Bu artık zaman açısından imkansız gibi gözüküyor.
Bunu göz önünde bulunduran Trabzonspor yönetimi, oluşturduğu geleceğin kadrosuyla yakalayabileceği şampiyonluk için, lâyık bir stad gerektiği bilinciyle, ister istemez Avni Aker’de bir takım değişiklik yapıyor. Tribünler yenileniyor, dışa dönük kısımlar yeniden organize ediliyor. Kavakmeydan, Avni Aker ile adeta yeni baştan eski günlerine dönüyor.
Böyle olunca, biz de, Akyazı projesi de yapılsın, Hüseyin Avni Aker’de kalsın düşüncemizin gerçekleştiğini görür gibi oluyor ve mutluluk duyuyoruz.
Her Trabzonlunun duyduğu gibi.

Yazarın Diğer Yazıları