Trabzonspor'da kaptanlık sorunu!..

Geçmişini inkar etmeden, ama oraya da takılıp kalmadan “Yeniden Yapılanma Süreci” ni gerçekleştirmek zorunda olan Trabzonspor, bu zaman dilimini asgari sorunla geçiştirmelidir.
Kendilerinden önceki yönetimlerin yarattığı, Nuri Albayrak dönemi ile de zirveye varan sorunların ardından, yeniden yapılanma süreci çok ada çok dikkatli geçiştirilmek zorundadır.
Futbolcu kadrosunda 21 yeni isimle gerçekleştirilen bu yeniden yapılanmada, küçük hesaplar ve suni gündemler yer almamalıdır. Çünkü, hepsi başka başka diyarlardan gelip, tek çatı altında toplanan futbolcu kadrosu ister istemez geçiş sürecinde tatsızlıklar yaşayacaktır. Önemli olan bunların, gelecekteki başarıların kıpırdanışları olarak değerlendirilip, futbolculara umut verici bir şekilde kabullendirilebilmesidir.
İşte bu aşamada, futbolcular arasındaki birlik ve beraberliğin sağlanmasında takım kaptanı çok ama çok önemlidir.
Önceki takım kaptanı Hüseyin kadrodadır. Ama, sanki, “Önümüzdeki sezonun kadrosunda yer alman zor. Bunun için gitmelisin” mesajı ile muhatap edilmiştir. Belki, biraz da iyileştirme adı altında kendisine verilen yüksek ücreti aşağıya düşürmesi için gönderilen bu mesaja rağmen, kadrodan ayrılmayan Hüseyin’in ilk 11’de yer alıp-almayacağı belli değildir. O zaman akla Yattara’ya verilen kaptanlık sözü geliyor. Trabzon’da uzun süredir bulunmasına rağmen Türkçe ile arası olmayan Yattara’nın, özel yaşantısında da bireyselliği tercih etmesi, takım oyunu için gerekli takım kaptanı tarifine pek uymadığını söylemek için kahin olmaya gerek yok.
Geçen sezon Hüseyin’den sonra en çok kaptanlık bandını takan Tolga’nın yedek kalma ihtimalinin yüksek oluşunu da göz önüne getirirsek, Trabzonspor’da ilk onbir için “Banko Oyuncu” statüsünde, “Banko Takım Kaptanı” olabilecek birini bulmak gerekiyor.
Bu gerçeklerledir ki, kadroya bu yıl dahil olmasına rağmen Song’tan kaptan olarak söz edilmesini “Hemen gelir gelmez kaptanmı olunur” diyerek yadırgamamak lazım.
Çünkü, Trabzonspor’un hemen hemen tüm birimleri yeniden ve yenilerle yapılandırıldığına göre, olağanüstü hal benzeri bu gibi durumlarda, mantığa pek uygun gelmeyen (şimdilik) uygulamalar yapılabilir.
Her ne ve kim olursa olsun, Trabzonspor’da bu süreçte büyütülmüş bir kaptanlık problemi asla yaşanmamalı, yaşatılmamalıdır.
Başta yönetim kurulu ve geçen yılın takım kaptanı Hüseyin olmak üzere, çok akıllı ve sağduyulu hareket ederek, çeşitli alternatifler üzerine kurulu bir takım  kaptanlığı politikası üretilmeli ve tartışmaya mahal vermeden uygulamaya konulmalıdır.

Yazarın Diğer Yazıları